DC-ijev Blue Beetle će dobiti TV seriju na HBO Max

0

HBO Max razvija seriju zasnovanu na DC-ijevom strip junaku, Blue Beetle-u.

DC-ijev Blue Beetle će dobiti TV seriju na HBO Max strip blog

Iako nisu navedeni detalji, znamo da će Blue Beetle doći kao prvi latino superheroj u glavnoj ulozi. 

Blue Beetle je nastao 1939. i originalno je u pitanju bio belac. Zvao se Dan Garret i izvor njegovih moći je bio vitamin 2-X koji mu je povećavao snagu i izdržljivost, dok je na sebi nosio neprobojni plavi kostim. Zanimljivo je da karakter nije nastao od strane DC-a već tadašnje izdavačke kuće Fox Comics u serijalu Mystery Men Comics #1. Kada je sredinom 50-ih godina Fox Comics ostao bez posla, prodali su prava na lika izdavačkoj kući Charlton Comics, gde je Blue Beetle znatno prerađen. U njihovoj priči Garrett ( kome je dodato još jedno t) je bio arheolog koji je svoje moći dobio preko mistične bube skarajeba koju je pronašao u iskopinama u Egiptu. Tada je dobio supermoći poput nadljudske snage, letenja i sposobnosti da generiše energetske ekslpozije.

Pročitajte: X-Men: The New Mutants trailer je stigao i deluje obećavajuće (VIDEO)

1983. Lik je prodat DC-u, da bi 2006. bio potpuno promenjen. Jaime Reyes je običan srednjoškolac iz Teksasa, El Paso, koji skarabeja pronalazi vraćajući se iz škole. Zanimajući ga šta bi to moglo biti, odnosi skarabeja kući koji noću oživljava i kači se za Reyes-ovu kičmu. Moći se u početku ispoljavaju po sopstvenoj volji, ali Jaime polako uči o njima. Kada je u opasnosti skarabej se aktivira oblačeći ga u plavi oklop visoke tehnologije. Oklop se konfiguriše kreirajući širok spektar naoružanja. Takođe oklop kreira krila za letenje koja često služe i kao štit.

Što se tiče live action adaptacija, Blue Beetle se pojavio u TV seriji Smallville. Pojavio se i u animiranim DC-ijevim naslovima poput The Brave and the Bold, Young Justice, DC Superhero Girls, i Justice League Action.

2018. godine su kružile vesti da bi ovaj lik mogao dobiti film unutar DCEU franšize, ali od tada o tome nije bilo novosti. 

Blue Beetle će biti treća serija zasnovana na DC-ijevim stripovima koja će doći na HBO. Streaming platforma HBO trenutno razvija serije Green lantern i Strange Adventures.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x