Bela Lugoši će ponovo biti Drakula u novom stripu

0

Izdavačka kuća Legendary Comics će adaptirati kultni roman Brema Stokera ,,Drakula” u strip.

Bela Lugoši će ponovo biti Drakula u novom stripu strip blog

Drakula će biti adaptiran u strip, a lik će vizuelno biti baziran na izgledu Drakule iz istoimenog klasičnog filma iz 1931. godine. To znači da ćemo u ovoj strip adaptaciji još jednom videti formu Drakule koju je ovekovečio glumac Bela Lugoši, koja ga je učinila legendom.

Legendary Comics obećava originalnu grafičku novelu koja će verno prilagoditi klasik Brema Stokera. Za umetnost će biti zaduženi El Garing i Kerry Gammill.

,,Bilo je sjajnih stripova o Drakuli, ali objediniti roman Brema Stokera u vernoj adaptaciji uz filmsku formu Bele Lugošija je ostvarenje snova”, ističe jedan od čelnika Legendary Comics-a, Robert Napton.

Pročitajte: “Zardo” – Novi strip Ticijana Sklavija za Boneli (FOTO)

Drakula se do sada u raznim strip serijalima pojavio u skoro 1700 brojeva stripova. Prvi put na stripu čuveni grof se pojavio u januaru 1947. godine u Kid Eternity #4 – The Riddle of the Golden Knight. U Marvelovim stripovima Drakula je kroz decenije bio redovan negativac herojima poput Doktora Strejndža i Blejda, dok se u DC-ijevim stripovima borio protiv Betmena i Supermena. Značajna pojavljivanja imao je u strip serijalu Buffy the Vampire Slayer, a nezaostavna je i strip adaptacija filma Drakula iz 1992. koju je priredio čuveni Majk Minjola. 

Strip će izaći krajem 2020. godine, tačan datum još uvek nije poznat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x