“Zardo” – Novi strip Ticijana Sklavija za Boneli (FOTO)

0

Sergio Bonelli Editore je najavio novi strip “Zardo” po scenariju Ticijana Sklavija, koji je ilustrovao Emilijano Mamukari.

U pitanju je noir priča Sklavija koja govori o ubistvu i telu kojeg se treba otarasiti. 

Sinopis stripa glasi: ”Frederiko, zaluđen svojom novom patnerkom, Frančeskom, odlazi u kuću njenog bivšeg dečka. Nalazi ga mrtvog, sigurno ubijenog i sumnja da je to učinila Frančeska. Tada odlučuje da se reši tela, ali privatni detektiv je video sve.”

Radnja je postavljena u Milano toko ranih 90-ih. Sadržaće i nekoliko aspekata iz života Ticijana Sklavija kao što je njegova kuća, komšiluk i komšije.

Scenario Ticijana Sklavija potiče iz 90-ih godina i nikada nije objavljivan kao strip. Umesto toga je objavljen kao knjiga ,,Nero”, koja je doživela i filmsku adaptaciju 1992. Ovaj strip 90-ih navodno trebalo da crta legendrni Klaudio Vilja, a sada je izbor pa na iskusnog Emilijana Mamukaria, koji je ovdašnjoj publici najpoznatiji po serijalu ,,Siročad”.

Pogledajte table za novog obojenog Teksa No. 16 (FOTO)

Strip će biti rasprostranjen na 64 stranice u koloru i biće dostupan u formatu 22x30cm. Premijerno će izaći u februaru 2020.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x