Elrik će biti adaptiran u TV seriju

0

Još 1961. Majkl Murkok nam je predstavio Elrika u svom romanu ,,Usnuli grad”.

Elrik je brzo postao glavni protagonista u višeetažnom epu poznatom kao Saga o Elriku. Po njegovim romanima nastao je podjednako uspešan strip. Deadline prenosi da je kuća New Republic Pictures stekla prava i da ćemo uskoro dobiti Elrika u TV adaptaciji.

Producenti serije će biti Glen Mazzara (The Walking Dead, The Shield) i Bradley J. Fischer (Shutter Island, Black Swan, Zodiac), dok će scenario pisati Vaun Wilmott (Star Trek: Discovery, Dominion). 

Iz New Republic Pictures vide sagu o Elriku, koja će započeti pričom ,,Elrik od Melnibonea” iz 1972. kao potencijalnu franšizu na više platformi. Prvo se oslanjaju na TV seriju.

Pročitajte: Milerov “Grad Greha” uskoro stiže kao TV serija

,,Glen, Vaun i ja smo odrasli na delima majstora žanra kakav je Murkok, a Elrik saga je jedan od najuticajnijih naslova danas u kanonu priča epske fantastike. Osećamo se privilegovanim jer su nam Majk i Linda Murkok poverili lika kao što je Elrik i narativno bogat i raznolik univerzum. Nadamo se da ćemo generacijama piklonika pružiti očaravajuće iskustvo o kakvom su maštali svih ovih godina”, ističe Fischer.

U vreme kada produkcijske kuće i streaming platforme traže naslednika serije ,,Igra Prtestola”, Elrik može biti serija koja će ispuniti ova očekivanja. Priče o Elriku su niz složenih i slojevitih romana koji se odvijaju u kroz nekoliko dimenzija, stvarnosti i alternativnih univerzuma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x