Dogovor Sony-a i Marvela! Spajdermen ostaje u MCU

0

Spajdermen će ostati deo velike MCU franšize, a Disney i Sony najavljuju treći solo film o popularnom superheroju.

Dogovor Sony-a i Marvela! Spajdermen ostaje u MCU strip blog

2015, godine Sony i Marvel postigli su dogovor oko deljenja Spajdermena kako bi se lik pridružio MCU franšizi. Od tada je postao integralni igrač i zatvorio je četvrtu fazu sa filmom ,,Spajdermen: Daleko od kuće”. Ranije, ovog leta je objavljeno da Sony i Disney nisu mogli da postignu dogovor oko nastavka deljenja Spajdermena, što bi značilo da će Spajdermen morati da napusti veliku MCU franšizu.

Prvobitni izveštaj o tome kako je sporazum propao i kako je neizvesno hoće li dve strane moći postići novi izazvao je ogorčenost kod fanova. Spajdermen koga glumi Tom Holand je mnogima postao omiljeni MCU heroj sa dva uspešna solo filma i tri pojavljivanja u ostalim MCU projektima. Sa otkupljenim likovima koje je posedovao Fox, činilo se da će Marvel konačno moći da objedini sve svoje popularne likove u jedan filmski univerzum. 

POVEZANO: Spajdermen: Daleko od kuće Recenzija – Sa velikom moći dolazi…

Fanovi mogu biti mirni jer će Spajdermen ostati u MCU, a dva studija su najavila treći solo nastavak o liku. Sony i Disney zajedno će producirati film sa Kevinom Fejgom na čelu. Otkriveno je i kada će film izaći u bioskopima, a tačan datum je 16. jul 2021. godine. Spajdermen će se pojaviti u još jednom MCU filmu, ali nije otkriveno u kom.

,,Oduševljen sam što će se Spajdijeva avanture u MCU nastaviti. Ja i svi mi u Marvel Studios smo uzbuđeni jer ćemo nastaviti da radimo na tome. Spajdermen je moćna ikona i heroj čija priča spaja publiku svih uzrasta širom sveta. Takođe je jedini superheroj koji ima moć da nadilazi filmske univerzume, a kako Sony nastavlja da gradi svoj filmski Spider-verse, nikada ne znate kakva iznenađenja budućnost donosi”, naglašava Fejg.

strip blog

Iz njegovih komentara može se zaključiti da će Spajdermen ostati u MCU, ali i da će Sony koristiti lika u svojim filmskim adaptacijama. Sony za sada ima mnoštvo projekata koji ukključuju Spajdermenove negativce, a to su Venom 2, Morbius the Living Vampire, Kraven the Hunter, i Silk. Ne zna se u kome od njih bi se Holandov Spajdermen mogao pojaviti, ali sigurno mogućnost pojavljivanja u Venomu oduševila publiku. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x