6. Festival stripa u organizaciji udruge STRIPoblaČAK

0

Svi ljubitelji stripa i ilustracija ovog vikenda doći će na svoje.

6. Festival stripa u organizaciji udruge STRIPoblaČAK strip blog

6. Festival stripa, u organizaciji udruge STRIPoblaČAK održava se od 12. do 14. rujna 2019., u Centru za kulturu Čakovec i Knjižnici «Nikola Zrinski» Čakovec.

Festival započinje u četvrtak 12. rujna 2019. otvorenjem izložbe «RETROSPEKTIVA: MENTOR I UČITELJ», Krešimira Zimonića i Matije Pisačića. Pridružite nam se na otvorenju izložbe sa početkom u 19 sati. U Maloj sceni «Vinko Lisjak» prikazivat će se filmovi «Krug» i «Zlatkine žute minute», Krešimira Zimonića, te «Čoban» Matije Pisačića sa početkom u 19:30. Moderator izložbe je povjesničarka umjetnosti i galicistica Marta Horvat. Izložbu će otvoriti mag. hist. art. Maja Žvorc koja je ujedno zaslužna za odabir i postav radova.

U petak 13. rujna 2019. u 18:00 sati u Knjižnici «Nikola Zrinski» održat će se otvorenje izložbe ilustracija Maje Horvat. Maja Horvat, Čakovčanka sa ljubljanskom adresom, vizualna je umjetnica i ilustratorica. Na ovoj se izložbi predstavlja sa crno bijelim ilustracijama i ilustracijama u koloru.

Pročitajte: 17. Međunarodni salon stripa: Najbolje izdavačke kuće System Comics i Čarobna knjiga!

Strip radionica održat će se u petak, u «Knjižnici i čitaonici Šenkovec». Vrijeme održavanja biti će objavljeno na facebook stranici Udruge.

Subota je rezervirana za Sajam stripa, ispred CZK-u Čakovec.

Ono što ovakve evente čini dodatno zanimljivim jest prilika osobno upoznati neke od svojih crtačkih i spisateljskih uzora s čijim ste junacima odrastali ili ih još uvijek pratite. Naravno tu je i neizostavno crtanje za publiku, gdje možete sjesti za stol s omiljenim autorima i porazgovarati dok oni stvaraju crtež samo za vas.

Ovogodišnji festival posvećen je prerano preminulom kolekcionaru i članu udruge STRIPoblaČAK Robertinu Juraniću. Juranićeva kolekcija broji 18 tisuća stripova. 2016., povodom Dana grada Čakovca predstavio je svoju kolekciju pod naslovom izložbe «Prvi strip».

Ulaz na sva događanja u sklopu Festivala je besplatan. Više informacija o festivalu i eventualnim promjenama satnice dostupni su na facebook stranici Udruge «STRIPoblaČAK». Dolaskom na događanje pristajete biti na slikovnom materijalu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x