,,Čija je naša Juga zapravo?” Izložba umetnice Milice Kačar u Zrenjaninu

0

Nakon što je Strip Blog objavio dve njene ilustracije, Milica je dobila poziv za svoju samostalnu izložbu u Indigo Art Klubu u Zrenjaninu.

,,Čija je naša Juga zapravo?'' Izložba umetnice Milice Kačar u Zrenjaninu strip blog

Izložba pod nazivom ,,Čija je naša Juga zapravo?” će svečano biti otvorena 14.09. u 20 časova. U narednih sedam dana, koliko će radovi biti izloženi, posetioci će imati priliku da vide ilustracije na temu misterija vezanih za fiktivnu, sajberpank Jugoslaviju. 

,,Nije važno da li ste se rodili u bivšoj Jugoslaviji ili niste, u priči ima ponešto za svakoga”, ističe Milica.

,,Mirza, Miljan i Marina su tri prijatelja koji žive i studiraju u Beogradu. Medjutim, sa dolaskom novih policajaca, čini se da nije sve toliko bajkovito. Zašto oni nose gas maske? Zašto su zatvorili Kalenić pijacu? Šta se zapravo dešava u zemlji koju junaci nazivaju svojom i koliko je ta zemlja zapravo njihova kada ne znaju ni šta se događa u njoj? Zašto je spomenik na Kosmaju odjednom sklonjen sa mape? Zašto se kasetaš pali sam od sebe u četiri ujutru? Zašto voda iz česme odjednom ima drugačiji ukus? Od hiljadu pitanja koje bi Mirza, Miljan i Marina mogli da postave, ipak ostaje ono glavno pitanje: Čija je njihova Juga zapravo?”

Pročitajte: 13. novosadski strip vikend: Gost festivala Rajko Milošević Gera!

,,Čija je naša Juga zapravo?'' Izložba umetnice Milice Kačar u Zrenjaninu strip blog

Milica Kačar je rodjena 19.03.1999. Završila je srednju školu ,,Tehnoart”, smer “restaurator i konzervator kulturnih dobara”. 2015. godine je učestvovala na Međunarodnom Salonu Stripa u Beogradu i osvojila nagradu “Alan Ford” za strip “Vinsent”. Od 2018. studira na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, smer “Scenski Kostim”. Milica se bavi ilustracijom, isključivo tradicionalnim materijalima kao što su akvarel, tempera, uljane boje i Copic markeri. Trenutno radi na knjizi za koju ilustruje ilustracije koje imaju veze sa tematikom i ličnostima iz knjige, ilustracije koje će posetioci imati priliku da vide na izložbi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x