“Betmen, prvih 80 godina” – Tribina u Domu omladine u Beogradu!

0

Tribina “Betmen, prvih 80 godina” održaće se 16. septembra u Domu omladine u Beogradu sa početkom u 19 časova u organizaciji Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”.

betmen prvih 80 godina stripblog

-Postoje diskusije ko je najpoznatiji superheroj svih vremena, ali svi znamo da je Betmen skoro svima omiljeni. Godinu dana posle Supermena, na stranicama Detective Comicsa pojavio se Bat-Man i zauvek promenio svet superheroja, pa i američki strip. O ogromnom uticaju, prebogatoj istoriji i svemu ostalom govoriće „ol star“ postava: urednik i izdavač Dušan Mladenović, kulturni kritičar Uroš Smiljanić, reditelj i vodeći srpski DC dijagnostičar Igor Stanojević, kao i publika, naravno. Moderator: Pavle Knežević, navodi se u pozivu na društvenim mrežama

Kako Palve Knežević navodi za Strip Blog Betmen kao Betmen je preopširna tema za jednu tribinu, pa čak i za seriju tribina, zato će se na tribini pričati uopšteno o tome šta je to šta Betmena čini posebnim u svetu superherojskog stripa, njegovom uticaju na scenu i na žanr uopšte.

strip blog

-Naravno, pošto tribine u “Lazi” nisu striktne i publika aktivno učestvuje, uvek je moguće da se skrene u razne druge teme vezane za Betmena – Bet-porodica, Rogue gallery, verzije, tajmlajnovi… Ono što mislimo da je posebna prednost tribine su njeni učesnici. Dušan Mladenović je glavni urednik Veselog četvrtka, koji, naravno, ne objavljuje Betmena, ali je ovde kao pre svega veliki stripofil, koji može da priča o svojoj ljubavi. Uroš Smiljanić, alijas Meho Krljić je dugogodišnji kulturni kritičar u seriji publikacija i veliki stripofil. Igor Stanojević je filmski reditelj, selektor festivala Beldocs i jedan od vodećih kolekcionara DC stripova kod nas, mada mu je kolekcija legendarno zarobljena u skladištu u SAD, navodi Knežević

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” 

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” postoji skoro 40 godina i bavi se temama vezanim za fantastiku u najširem mogućem smislu. Kroz ovo društvo su prošli mnogi domaći autori, izdavači i urednici.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x