STANOVA AVENIJA: Marvelova legenda Stan Lee dobiće ulicu u New York-u

0

Američki mediji pišu, a Nedeljnik prenosi da je gradsko veće Njujorka izglasalo da Univerzitetska avenija u Bronksu dobije ime kreatora čuvenih superheroja, poput Spajdermena, Fantastične četvorke, Hulka i Iks mena.

stanova avenija stripblog

Stan Lee je preminuo krajem 2018. godine u svojoj 95. godini, zbog srčanog zastoja, prenosi Helly Cherry. stan lee 

Zanimljivo je da se mediji prisećaju načina na koji je Lee spasio Marvel. On je sa 39 godina napustio “Atlas comics”, a istovremeno je Marvel tavorio praveći ratne, horor i vestern stripove. To je bilo tako pogubno za kompaniju, da su 50-ih godina 20. veka bili na ivici bankrota. s t r i p b l o g s t r i p b l o g 

Pročitajte: Stan Lee i 10 zanimljivosti koje niste znali o njemu

Stan Lee je pera ukrstio sa Jackom Kirby-em. Zajedno su kreirali grupu superheroja koja je dobila naziva Fantastična četvorka. Pređašnja lična iskustva kao i sci-fi serijali stripova pomogli su im da njihova grupa superheroja postane veoma popularna.

Fantastična četvorka i uspeh koji je donela bio je vetar u leđa, te je serijal postao ,,mesto rođenja’’ novih superheroja kao što su Black panther i Inhumans. Serijal je iskorišćen čak i da se ispromoviše novi Spiderman serijal. Usledili su Hulk, Thor, Iron man, Ant-man, X-men, Daredevil i drugi popularni heroji koji su od Marvel Comics-a načinili gigant kakav je danas. A sve je počelo Fantastičnom četvorkom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x