Yesterday – Strip inspirisan grupom The Beatles i njihovim pesmama

0

,,Yesterday” je strip francuskog kreatora Dejvida Blota i crtača Žeremija Rojea koji je u Francuskoj objavljen 2011. godine.

Yesterday - Strip inspirisan grupom The Beatles i njihovim pesmama strip blog

Yesterday je priča o Džonu Duvalu koji je rođen na dan kada je ubijen Džon Lenon, po kome i dobija ime. 2003. godine on se misteriozno vraća u 1960. godinu i odlučuje da sam snimi i objavi pesme grupe Beatles, pre nego što oni uopšte imaju prilike da je napišu. 

Veći deo priče uključuje njegovo pokušavanje da se pomiri sa novom sredinom i stvarnošću u kojoj se našao. Dok proživljava sve ono što je za njega nekada bila samo istorija, razni muzičari i dešavanja koja tek treba da se dogode mu plutaju kroz glavu. Kada ga njegova nestabilna devojka prevari sa Bobom Dilanom, zvezdom u usponu, on odlučuje da joj se osveti tako što će i sam postati zvezda. Tada odlučuje da snimi album sa poznatim hitovima grupe The Beatles pre nego što su oni uopšte počeli da postoje kao bend. Godinu dana kasnije on je uspešan kantautor grupe koja se zove The Futurians.

Dejvid Blot je strip objavio na svom Facebook profilu za sve koji žele da ga preuzmu i pročitaju. Usled filma Yesterday, reditelja Denija Bojla koji se bavi sličnom premisom; čovek se budi u svetu gde The Beatles nisu postojali i rešava da sam snimi njihove pesme, te na taj način postaje zvezda.

Pročitajte: “Kulin – Tajna slanih izvora”: Gospodar prstenova i Hobit po naški!

Film zvanično nije baziran na ovom stripu iako su sličnoti neizbežne. Sam Blot nije davao nikakve komentare na račun filma. 

Njegov izdavač je odustao od ovog serijala nakon prvog broja, a Blot se nada da će ova priča dobiti nastavak Adventures of John Duval & The Futurians. 

Strip u PDF formatu možete preuzeti OVDE.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x