DC Black Label novi naslovi: The Joker: Killer Smile i The Question

0

DC Black label dodaje dva nova naslova pod svoje okrilje, a u pitanju su  The Question: The Deaths of Vic Sage i Joker: Killer Smile.

DC Black Label novi naslovi: The Joker: Killer Smile i The Question

Pisac Jeff Lemire i crtač Andrea Sorrentino nakon uspešnog rada na Green Arrow serijalu ponovo udružuju snage kako bi nam doneli Joker: Killer Smile. Druga stvar koju nam sprema DC Black Label je The Question: The Deaths of Vic Sage koju će takođe pisati Jeff Lemire, dok će ovaj put za vizuelizaciju biti zaduženi Denys Cowan i Bill Sienkiewicz.

Prema portalu io9 Gizmondo Joker: Killer Smile će pratiti klovna princa zločina i njegov sudbonosni susret sa stručnjakom mentalnog zdravlja, koji će radikalno promeniti tok mnogih života. Iako premisa zvuči poznato, nije u pitanju Harley Quinn. 

,,Tokom zajedničkog rada na naslovima Green Arrow i Old Man Logan u Marvelu, Andrea i ja smo razvili odličnu hemiju. Uvek tražimo nove izazove, a Andrea je predložio da radimo Džoker projekat. Mislim da zaista teži ka mračnijim pričama sa mnogo psiholoških i dramatičnih podloga”, ističe Lemire. label

,,Hteo sam da ispričam intimnu priču o tome kako je Džokerovo zlo nešto što može da uništi normalnu porodicu ili odnos onako kako uništava društvo u celini. Nešto kao Džoker u vašoj porodici, ta ideja i taj osećaj terora su me baš uhvatili. Kao neko ko ima porodicu, takav haos i tama koji inficiraju moj lični prostor je najstrašnija stvar koje se mogu setiti pa sam počeo odatle”, objašnjava Lemire.

Umesto Harley Quinn, Killer Smile će u njegov život uvesti novog stručnjaka za mentalno zdravlje. U pitanju je novi lik po imenu Dr. Ben Arnell, kojeg su Sorrentino i Lemire kreirali za serijal. On je briljantni mladi doktor koji će probati da pronađe neki smisao u Džokeru. Lemire navodi kako je ovo već viđena struktura u Džokerovim pričama sa Harley Quinn, pa su on i Sorrentino hteli da iskoriste tu strukturu i urade nešto potpuno neočekivano sa njom. 

Pročitajte: Poslednji vitez na Zemlji – knjiga prva: Betmen u cipelama Pobesnelog Maksa

,,Džoker uopšte nije heroj niti antiheroj. On je inkarnacija zla, i uvek sam imao problema sa ljudima koji ga romantizuju. Killer Smile je priča o tome koliko je Džoker zaista mračan i kako je puštanje njega u vaš život opasno. Ljudi nemaju jasnu ideju ko je on u stvari i želimo da dobiju jasnu sliku o tome koje u stvari Džoker”, ističe Lemire.

Što se tiče drugog Black Label naslova, serijal će istraživati misteriju koja uključuje The Question-a i njegovo otkriće da je uhvaćen u začarani krug reinkarnacije koji datira iz 1930-ih godina na Starom Zapadu. 

,,Na prošlogodišnjem Comic Con-u u San Dijegu, Dan DiDio i ja smo razgovarali o nekim projektima i ja sam se odmah setio The Question-a sa Denys Cowan-om i Denny O’Neil-om, jer je njihov rad na ovom liku bio ispred svog vremena. Oni su imali jedinstven dar koji su kanalisali u lika, i upravo to mi se javilo”, ističe Lemire za io9.

,,Koliko god sam obožavalac Denys-ovog serijala, ne pokušavam da ga nastavim jer nije na meni da to činim. Želim da remiksujem i pogledam neke od ideja, u pokušaju da neke iz tog stripa učinim još relevantnijim u 2019. Postoji mnogo iste ambicije da se ispriča priča sa društvenom i političkom važnošću, a to je takođe i velika detektivska priča”, objašnjava Lemire.

The Question: The Deaths of Vic Sage izlazi 20. novembra.

Joker: Killer Smile izlazi 30. oktobra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x