Tim iza igre Mortal Kombat želi da napravi veliku Marvel vs DC igru

0

Developeri iz popularnog NetherRealm Studios-a bi se vrlo rado uhvatili u koštac sa Marvelovim opusom superheroja.

marvel vs dc igra strip blog

Kako piše Den Of Geek, NetherRealm Studios programeri koji stoje iza popularnih igara Mortal Kombat i Injustice bi voleli da naprave igru baziranu na Marvelovim likovima, ili igru u kojoj će se naći Marvel vs DC likovi zajedno i boriti jedni protiv drugih. 

Iz NetherRealm su čak razgovarali i sa Marvelom o tome. 

Već su postojale borbene igre u kojima su se nalazili Marvelovi likovi, kao što je Marvel vs. Capcom u kojoj se Marvelovi heroji bore protiv likova iz Street Fighter franšize. Međutim, lako je utvrditi da poslednjih godina Marvel nije imao borbenu igru u istoj razmeri sa Mortal Kombat ili Injustice, od kojih je za drugu DC ustupio svoje likove iz stripova. Oni su se tako našli na potpuno novoj platformi gde igrači uživaju boreći se sa svojim omiljenim superherojima iz DC-ijevog opusa. 

Povezano: Fan Made trailer u kome se Liga Pravde bori protiv Tanosa (VIDEO)

U kratkom video intervjuu za Game Informer, Ed Boon, nadležni za igre Mortal Kombat i Injustice, je na pitanje da li je ikada imao razgovor sa čelnicima Marvela na temu pravljenja borbene igre bazirane na njihovim likovima odgovorio potvrdno. Takođe je naglasio da verovatno ne bi trebalo da priča o tome. 

Na pitanje da li ga ta ideja uzbuđuje, Boon je odgovorio: ,,O Bože, Da! Voleli bismo da napravimo divlju borilačku igru sa Marvelom, ili Marvel protiv DC-a, mislim da bi to bilo najbolje. ”

strip blog

U strip krosoverima smo već videli Marvel vs DC likove zajedno tokom proteklih godina. Ali šansa da se odigraju oni klasični sukobi tipa: ”Ko pobeđuje u borbi između Betmena i Iron Mana?”, bi bio apsolutni san za igrače koji su ljubitelji ovih likova. 

Jedan od potencijalnih problema bi mogla biti činjenica da je NetherRealm u vlasništvu kompanije Warner Bros. ,koja pravi DC filmove i serije. Marvel je, kao što je dobro poznato, u vlasništvu Disney-a. Postizanje saradnje između ove dve konkurentske kuće bi moglo biti teže od izbora pobednika u borbi između Tora i Supermena. Sa druge strane, WB ima saradnju sa Lego kompanijom i za njih već pravi Lego Marvel Superheroes. Imajući i to u vidu možda postoji mogućnost. Sigurno ćemo vas obavestiti ako čujemo bilo kakve novosti. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x