Uz koje stripove se treba spremati za film Osvetnici: Kraj Igre?

0

Film Osvetnici: Kraj Igre je iza ćoška i isčekivanje među fanovima je nepodnošljivo. Međutim. postoje načini na koje možete da ubijete glad i malo zadovoljiti iščekivanje ovog filma. 

osvetnici: kraj igre strip blog

Da biste zadovoljili uzbuđenje oko ovog filma, postoji mnogo stripova koje možete pročitati kako bi dobili uvid u sukob velikog broja likova sa Thanosom. Ovo su stripovi uz koje bi mogli da se pripremite za film Osvetnici: Kraj Igre.

Infinity Gauntlet

osvetnici kraj igre stripovi strip blog

Narativ prethodnog dela Osvetnika (Infinity War) je zasnovan uglavnom na stripu Infinity Gauntlet. U njemu Thanos želi da impresionira Smrt uništavajući pola života u univerzumu. On sastavlja Gauntlet (rukavicu) baš kao u filmu, pucne prstima, a preostali Osvetnici moraju da rade zajedno da bi ga srušili. Ovaj strip je must read pre nego što pogledate naredni film. Zanimljivo je videti kako Zemljini najmoćniji heroji u njemu pobeđuju Ludog Titana i uporediti to sa filmom kasnije.

Infinity War

Dešavanja iz stripa Infinity Gauntlet su se nastavila u stripu Infinity War. Iako je Thanos poražen još ništa nije gotovo. Adam Warlock, entitet koji se u prethodnom stripu borio uz Osvetnike, sada se vratio u svom mračnom izdanju ličnosti protiv koje Osvetnici moraju da se bore. Thanos više nije najveća pretnja, već je čak i morao da pomogne Osvetnicima da sruše novog, moćnijeg neprijatelja. Po internetu kruže teorije da će se ovim putem ići i u budućim filmovima, te da pored Thanosa postoji veća pretnja po univerzum, zbog koje će se Thanos kasnije udružiti sa Osvetnicima. 

Avengers: Disassembled

osvetnici kraj igre stripovi strip blog

Decenijama, Osvetnici se nisu udružili kako bi se borili protiv većih pretnji i moćnih neprijatelja. Srž ovog stripa se može objasniti jednostavno. Šta se desi kad se Osvetnici razdvoje? Ovo je već učinjeno u filmu Kapetan Amerika: Građanski Rat i ta dešavanja su uticala na razvoj onoga što se desilo u filmu Osvetnici: Beskonačni rat. Osvetnici: Kraj Igre će prikazati naše omiljene superheroje kako posle dužeg vremena ponovo moraju da rade zajedno da bi uklonili nadmoćnijeg neprijatelja.

Povezano: Analiza trejlera za Avengers: Endgame

Annihilation 

osvetnici kraj igre stripovi strip blog

Annihilation je bio veliki strip događaj koji je potresao Marvelov univerzum. Čudovište iz negativne zone, Annihilus je izašao i počeo da razara univerzum. Da bi spasili sve, na desetine superheroja i negativaca je moralo da se udruži i da se bore rame uz rame. Bilo je špekulacija da bi se neko od likova mogao pojaviti u filmu Osvetnici: Kraj igre ko bi bio veća pretnja od Thanosa. Među njima je i Annihilus. 

Infinity 

osvetnici kraj igre stripovi strip blog

Godinama nakon događaja iz stripa Infinity Gauntlet, Thanos se vraća na Zemlju kada je saznao da njegov sin Thane živi tu. Thanos dolazi sa svojom vojskom i ponovo mora da se suoči sa Osvetnicima. Mnogi likovi iz filma Osvetnici: Beskonačni Rat se u velikoj meri pojavljuju u ovom stripu, tako da bi ga bilo dobro pročitati. Iako nema naznaka da će se njegov sin Thane pojaviti u filmu Osvetnici: Kraj Igre, dobro će nam doći da uporedimo to kako Thanos tretira svoju decu na stripu i filmu. 

Avengers Forever

osvetnici kraj igre stripovi strip blog

U velikoj meri se priča o tome da će u filmu Osvetnici: Kraj Igre biti putovanja kroz vreme. Odličan način da se za takvo rešavanje problema pripremite je da pročitate kako se to radi u stripovima. Avengers Forever se bavi Osvetnicima koji su izvađeni iz različitih vremenskih perioda. Oni moraju da rade zajedno ne bi li zaštitili bespomoćnog dečaka koji se na neki način našao u velikoj opasnosti. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x