New Line Cinema najavljuje Hello Kitty film na engleskom

0

Kako najavljuje The Hollywood Reporter, Hello Kitty će dobiti svoj holivudski debi.

hello kitty strip blog

Sanrio, japanska kompanija koja stoji iza legendarne mačkice ustupila je filmska prava kompanijama Warner Bros. New Line Cinema i Flynn Picture Company. Ovo je prvi filmski posao izvan Japana za kompaniju Sanrio i prvi put u 45. godina postojanja da je kompanija ustupila prava na Hello Kitty i druge likove velikom filmskom studiju. 

Japanska popularna maca se prvi put pojavila 1974. godine na Sanriovom proizvodu, novčaniku. Od tada Hello Kitty stiče ogromnu popularnost i brend postaje globalni fenomen. Popularna maca se ranije, kao lik pojavljivala u stripovima, video igrama, tv serijama i u nekoliko animiranih filmova na japanskom jeziku. 

Pročitajte: Katsuhiro Otomo o Akiri: U Akiri se apokalipsa dešava u središtu priče

Trenutno nije određeno da li će se projekat razvijati kao animirani film ili kao live action adaptacija, ali potraga za scenaristima je počela. 

,,Izuzetno mi je drago što će Hello Kitty i drugi popularni Sanrio likovi napraviti svoj holivudski debi. Hello Kitty je već dugo simbol prijateljstva i nadamo se da će ovaj film samo pospešiti taj krug prijateljstva širom sveta”, izjavio je povodom najavljenog filma osnivač Sanrio kompanije Shintaro Tsuji.

Producent filma će biti Beau Flynn iz FlynnPictureCo. dok će izvršni producent biti Wendy Jacobson. Detalji oko tačnog datuma izlaska i početka produkcije nisu poznati.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x