Thanos dobija novi strip serijal

0

Marvel Comics planira da u aprilu pokrene ograničeni strip serijal o jednom od najpopularnijih negativaca, tzv. ludom Titanu, Thanosu.

thanos stripblog

Thanos strip će raditi spisateljica Tini Howard (Age of Conan: Beilt, Marvel Knights 20th) i crtač Ariel Olivetti (Death of Inhumans). Strip će se istraživati rane dane ludog Titana i njegov odnos sa usvojenom ćerkom Gamorom. 

,,Jedna od mojih omiljenih stvari u radu sa postojećim likovima je suočavanje sa njima, u naraciji, sa stvarima koje mislimo o njima kada čitamo njihove priče. – rekla je je Howard za Marvel.com. ,,A Thanos nije u redu. To nije nikakva tajna za njega. Thanos je briljantan – zna da je lud. Ali on je luda osoba koja je glavna za neke stvari, i to je prilično zastrašujuće. Ali kada su svi uplašeni da ga pitaju o tome, neće ni on to priznazi sam sebi. Kakva bi ga osoba navela da se suoči sa svojim ludilom?”

,,Tu nastupa Gamora. Ja sam naivčina za tu pametnu devojku i velikog ljutog tipa koji postaje njena očinska figura.” – objašnjava Howard. ,,Kada sam malo razmislila o tome kakva bi Thanosova i Gamorina rana povezanost bila u međuljudskom smislu, a ne na osnovi pregleda hiljadu jardi materijala koji imamo iz starih knjiga, vraćam se na ‘true grit’. Mislim na spoj Arya Stark i Sandor Clegane (Game of Thrones). To je duo gde ništa nije pretnja velikom lošem momku osim deteta. I to nije zato jer su deca slatka i ranjiva, već zato što su iskrena. I još uvek nemaju potpuno razumevanje sveta koji ih okružuje, tako su još donekle nesvesna nijansi i opasnosti. A Gamora je još opasnija od običnog deteta zato što joj je Thanos oduzeo sve. Ona nema šta da izgubi. Njih dvoje dele momenat iz prvog broja stripa koji neću otkrivati koji daje odgovor na pitanje zašto ona. Zašto Gamora?”

Thanos #1 izlazi u aprilu.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x