Svi MCU posteri objašnjeni (VIDEO)

0

James Verdesoto je poznati stvaralac filmskih postera čija karijera traje već tri decenije, poznat po kultnim posterima za filmove: Pulp Fiction, Girl, Interupted, Ocean’s Eleven i Training Day.

mcu posteri stripblog

Ovaj nivo iskustva čini ga savršenom osobom da se analiziraju i objasne svi MCU posteri do sada. Objašnjavajući sve slojeve postera, Verdesoto govori o tome kako upotreba široke perspektive dopušta poster umetnicima da u jedan okvir slože nekoliko likova kao nešto što je imperativ kad se radi o velikim filmskim franšizama poput Avengers-a.

Pročitajte: Arkham Knight debituje u Detective Comics #1000

Verdesoto takođe objašnjava kako je boja veoma bitan faktor koji nam može dati mali uvid u ono što nas očekuje u filmu. Marvelovi posteri često koriste kontrast crvene i plave boje, ponaljajući tu šemu u svojoj marketinškoj umetnosti.

Poređenje postera sa naslovnicama stripova koji su im došli kao inspiracija, takođe je bitna stavka Verdesoto-ve analize, kao i poređenje sa nekim drugim filmskim posterima.

Svaki poster osim marketinga služi da nam nešto kaže, tako da bi mnogi fanovi voleli da poseduju veteranske veštine James Verdesoto-a, kako bi lakše otkrili tajne koje se na posterima nalaze baš da bi bile otkrivene.

Autor: M. Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x