Izložba “Međunarodni strip konkurs KAIŠ 2018”, pristiglo 706 radova

0

Otvaranje izložbe “Međunarodni strip konkurs KAIŠ 2018” u Galerija Dečjeg Kulturnog Centara Beograd večeras u 18 časova.

kais stripblog

Na ovogodišnji, drugi po redu međunarodni konkurs strip kaiš stiglo je 706 radova iz zemlje i inostranstva (Velika Britanija, Turska, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora). Stručni žiri je imao dosta težak zadatak da oceni pristigle radove i da dodeli nagrade i pohvale u četiri starosne kategorije (od 5 do 18 godina). Ocenjivalo se umeće učesnika u ovladavanju najjednostavnijom formom stripa, koja je možda predstavljala problem, jer je bilo potrebno u par kadrova koji se poput kaiša nadovezuju jedan na drugi, ispričati likovnim jezikom zanimljivu priču. Naročito se obraćala pažnja na način na koji su likovni i literarni elementi raspoređivani unutar jednog kadra. Međutim, bilo je dosta odskakanja od zadate forme kaiš – stripa, navodi se u saopštenju.

Članovi žirija su Mileta Miloradović, karikaturista i likovni pedagog; Vladimir Vesović, strip autor, ilustrator, scenarista i pedagog; Dragan Lazarević, strip autor, ilustrator, scenarista, urednik i izdavač.

Pročitajte: Prijava radova za redovnu izložbu USUS-a

Cilj ovakvih projekata je prvenstveno likovni susret koji treba da okupi sve zaljubljenike u devetu umetnost, bez obzira na uzrast. Izložba predstljalja čarobne deveri na ulasku u misteriozan svet ilustracije i stripa. Nakon svečanog otvaranja, sledi ciklus radionica, predavanja, razgovora. Svi ste dobrodošli!

Dodela nagrada i pohvala biće 21. decembra 2018. u 18 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, na svečanom otvaranju izložbe nagrađenih i odabranih radova, gde će biti prisutni članovi žirija raspoloženi za razgovor i razna pitanja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x