Zašto je James Wan odabrao Aquaman-a umesto the Flash-a

0

Aquaman je već zaradio 250 miliona $, i pre nego što je stigao u američke bioskope. Pozitivne kritike se gomilaju iz dana u dan i izgleda da će DCEU konačno imati pogodak u metu sa ovim filmom.

james wan stripblog

Ali u nekoj paralelnoj realnosti, film o Aquaman-u je lako mogao biti zamenjen filmom o the Flash-u.

Za New York Times, James Wan je otkrio da su mu prezentovali Aquaman-a i the Flash-a, koji u tom trenutnku nisu imali reditelje. On je odabrao Aquaman-a.

,,Osećao sam da je the Flash rađen pre. Dvaput je bio na TV-u do tada. Onaj koji nije bio rađen je Aquaman. Shvatio sam da se njegov lik nalazi u ludom, velikom svetu, a ja bih mogao nešto vrlo zanimljivo s tim. Ugledao sam se na ljude kao što su Spielberg, Cameron, Lucas, John Carpenter. Ja sam obožavatelj žanrovskog filma, naravno. Pa sam mislio da od Aquaman-a mogu napraviti žanrovski film, što znači horor sa morskim čudovištima. DC se u osnovi složio, rekli su da mogu da napravim Aquaman-a protiv morskih čudovišta ako je to ono što želim.”

Pročitajte: Superherojski glumci koji su želeli da glume neke druge superheroje

S obzirom da je WB pristupio ovom projektu sa budžetom od 160 miliona dolara, što će omogućiti Wan-u da stvori ogromni vanzemaljski svet pod vodom u obliku Atlantisa, poput onog Cameron-ovog u Avatar-u. Videćemo Aquamana u jami protiv čudovišta, velikih i malih.

akvamenstripblogŠto se tiče adaptacije the Flash-a, projekat je šetao između raznih scenarista i reditelja, da konačno našao utočište kod scenarista John Francis Daley-a i Jonathan Goldstein-a (scenario Spiderman: Homecoming). Film je takođe trebalo da izađe ove godine uz Aquaman-a, ali je zbog konstantih pomeranja odlagan tako da će snimanje početi tek naredne godine.

Autor: M. Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x