Superherojski glumci koji su želeli da glume neke druge superheroje

0

Od kada su superherojski filmovi postali hit, neki od najcenjenijih glumaca Hollywood-a počinju rado da prihvataju ove mitske uloge.

superherojski glumci stripblog

Ipak, ne završe svi baš igrajući ulogu za koju su se prijavili, čak i bez obzira na to što su u pitanju velika i uticajna imena.

Jason Momoa kao Batman

Pre nego što je obukao zlatno odelo i dobio trozubac, Jason Momoa je jedan od mnogih glumaca sa kojima se Zack Snyder sastao na audiciji, pre nego što je uloga Mračnog Viteza otišla Ben Affleck-u. Iako nije dobio ulogu Gotamovog bogatog sina, Momoa nije zaboravljen. Njegov Aquaman je trenutno najiščekivaniji film koji će kako se čini usmeriti DC filmski univerzum na prave staze.

Tom Hiddleston kao Thor

Koliko god bio savršen kao personifikacija prevare i zla, toliko da ga danas niko od fanova ne bi želeo u nekoj drugoj ulozi osim Loki-ja, Tom je ipak ušao u uži izbor na audiciji za ulogu Thora. Mnogo glumaca je prošlo audiciju i screen test, ali kako i sami čelnici Marvela kažu: ,,Tom je odličan, ali jednostavno nije Thor, od početka smo verovali u njega kao Lokija.” Na kraju se ispostavilo da su pronašli ključ ka uspehu sa njim u ovoj ulozi koju je glumio u pet nastavaka.

Sebastian Stan kao Captain America

Chris Evans je postao sinonim kao Captain America, da bi bilo koje drugo ime u ovoj ulozi danas zvučalo čudno. Na početku svoje avanture u MCU-u, Sebastian Stan bio je jedan od zainteresovsnih za ulogu super-vojnika, i jako ga je pogodilo kad je saznao da nije izabran. Ipak, pojavila se druga uloga koja mu je privukla pažnju i bila dovoljna da ga uteši. U pitanju je uloga Bucky Barnes-a, koja je u Captain America: The First Avenger bila mala, ali mu je ipak donela više-filmski ugovor sa Marvelom. Danas je njegov lik Winter Soldier izgrađen i ključan je deo superherojskog univerzuma.

Pročitajte: Marvelova Faza 4 – potvrde i glasine

Sam Rockwell kao Iron Man

Ono što Tony Stark-a čini zanimljivim karakterom je to što on nije fin. Njegov veliki ego, ekscentričnost, arogancija i veliki jezik čine ga takvim da ga može glumiti samo neko ko je izuzetno harizmatičan. Zbog toga bi se Sam Rockwell snašao u ovoj ulozi. Ipak, uloga je otišla na drugu adresu i nije moglo ispasti savršenije, dok se Rockwell morao zadovoljiti ulogom negativca u Iron Man 2, Justin Hammer-om.

Cillian Murphy kao Batman

Cillian Murphy je dokazao svoje sposobnosti da iznese kompleksne likove, da bi se bez sumnje snašao i u ulozi Batman-a, za koju se prijavio kada je Nolan počeo sa radom na trilogiji. Iako ga Nolan nije video kao mračnog osvetnika u svom univerzumu, Murphy nije otišao kući praznih ruku. Odabran je da glumi Scarecrow-a, prvog negativca sa kojim se Batman susreće u filmu Batman Begins, a ulogu je reprizirao i u sledeća dva nastavka.

Michael B. Jordan kao Falcon

Jordan je imao više neuspelih pokušaja da se dočepa superherojske uloge. Nije uspeo da glumi Harry Osborne-a u Marc Webb-ovoj rezurekciji Spidermana. Zatim je odglumio Human Torch-a u neslavnoj adaptaciji Fantastic Four. Na kraju je dočekao svojih pet minuta u MCU i iskoristio ih maksimalno. Njegova interpretacija Killmonger-a, negativca u Black Panther je jedna od najhvaljenijih uprkos pojavljivanju u samo jednom filmu. Ipak pre Killmonger-a, Jordan je bio na audiciji za ulogu Falcon-a u filmu Captain America: Winter Soldier.

Pročitajte: WB zahteva scenario za Betmena do kraja godine

Mads Mikkelsen kao Malekith

Mikkelsen je jedan od najcenjenijih negativaca kada je gluma u pitanju. Pre nego što je završio kao KaeciliusDoctor Strange-u, bio je povezivan sa drugim MCU filmom. U pitanju je Malekith u filmu Thor: Dark World.

Jason Momoa kao Drax 

Momoa je bio i u konkurenciji za ulogu Drax-a u filmu Guardians of the Galaxy, ali je odlučio da ne juri ulogu jer nije želeo da ga obeleži još jedna uloga ćutljivog mišićavog tipa, koja bi bila u skladu sa njegovim prethodnim ulogama (Game of Thrones, Conan). Na kraju je ipak idealna uloga pronašla njega, te i on svoje mesto u moru superheroja (osim što je on bukvalno u moru).

Autor: Milidar Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x