Kako se menjao izgled Mike Miša tokom punih 90 godina?

0

Miki Maus, Mika Miš ili Mortimer Maus kako su Volt Dizni i Ab Ajverks želeli da se prvobitno zove kada je nastao 1928. godine, ali je Diznijeva žena ipak spasila legendarnog miša od toliko dugačkog imena, proslavio je svoj 90. rođendan.

mike misa striopblog

U nedelju, 18. novembra su fanovi Mike Miša proslavili njegov devedeseti rođendan. Ovaj junak se pojavio navedenog datuma 1928. godine kao junak crtanog filma, a kao junak stripova se pojavljuje od 1930. godine.

Mnogo se promenio od tada, ili možda i nije. Sada ćemo to veoma lako da utvrdimo.

1928.

Originalni Mika Miš viđen u “Plane Crazy”, ne nosi rukavice ili cipele. Izgleda kao da su mu oči zauzele pola lica.

1928.

Mika sada nosi cipele, iako u prvoj polovini “Gallopin ‘Gaucha”, on i dalje ima velike oči.

1928.

Mikine oči su sada male crne elipse.

1929.

Nakon kratke pauze, Mika sada nosi bele rukavice, zbog čega mu se ruke mogu razlikovati kada su ispred njegovog tela.

1932.

Mikine “pita oči” su se vratile i skroz su crne, a obrve su nestale.

1935.

U prvom potpuno kolorisanom filmu Mika se pojavljuje u njegovoj standardnoj opremi, vidimo da su njegove rukavice žute. Imajte na umu da su dugmad na njegovim šortsu sada duguljasta.

1938.

Počevši od stripa objavljenog 22. decembra 1938. godine, Floid Gotfredson počeo je crtati Miku sa novim dizajnom Freda Mura, a najveća promena je da njegove oči sada imaju malo drugačije zenice.

2004.

U ovoj verziji Mikine uši su ponovo u prvom planu.

2010.

Za ovu video igru, Mika se vraća u svoj dizajn iz 1936. godine. Cilj igre je bio da Mika postepeno promeni svoj originalni izgled iz 1928. godine ili njegov dizajn iz 1938. u zavisnosti od njegovog ponašanja u igri, ali to je bilo ukinuto u daljem razvoju.

2013.

Mika u novoj seriji Paul Rudiša koristi lice iz svog poznato još iz 1929. godine, a takođe ima i primetno tanje telo. Dugmad na njegovim šorcima su ponovo žuta.

Postojalo je još nekoliko verzija Mike Miša, ali ovo su neke na kojima su promene mnogo vidljivije i zato su zavredile našu pažnju.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x