Kekin i Bajaga: „Ofanziva crvenih mundira, navalili su bagerima“ (VIDEO I PESMA)

0

Pevač grupe Hladno pivo Mile Kekin i Momčilo Bajagić Bajaga objavili su duet „Atlantida“ koji je odmah po objavljivanju privukao pažnju publike u regionu.

kekin i bajaga stripblog

Foto: Facebook/Stanislav Milojković

Foto: Facebook/Stanislav Milojković

Svakako bi ova saradnja, koju su napravili Kekin i Bajaga bila interesantna, ali ona dobija sasvim drugačiju dimenziju kada se zna da su joj prehodili događaji iz Karlovca, ranije ove godine. Kekin i Bajaga

Kako navode pojedini portali, ti događaji su „pesmu učinili svojevrsnim manifestom pomirenja u regionu“.

Događaj sa kojim se povezuje pesma jeste taj da je ove godine bio otkazan koncert Bajage i Instruktoran u Karlovcu, a Hladno pivo je bilo pozvano kao zamena za Bajagu, ali su oni taj poziv odbili.

-Nakon svih tih događaja ovoga leta shvatio sam da bi mi baš Bajaga trebao da pocrtam poruku pesme. Poslao sam mu pesmu i iako vrlo retko peva tuđe pesme, pristao je na saradnju. I tako smo snimili lep muško-muški duet, objasnio je Mile u izjavi Jutarnjem listu.

Priznaje da je imao veliku tremu kad je Bajagi slao pesmu.

-Ipak je čovek napisao masu vrhunskih stvari. A što se moje famozne angažovanosti tiče, mislim da je to smisao rokenrola: reći svima što ih ide i ne biti po svaku cenu deo maseporučio je frontmen Hladnog piva, prenosi N1.

Pesma se našla na Miletovom solo albumu ‘Kuća bez krova’.

Zašto je pesma važna stripadžijama?

U pesmi postoje stihovi: „Ofanziva crvenih mundira, navalili su bagerima, Zagor, Duh sa Sekirom, šalje zadnje dimne signale. Ja kroz snove u pomoć hitam, u džepu kamen karamita, oj karamba karambita.”

Spominjanje stripskih junaka na ovakvom terenu je zaista interesantno i zavređuje svaku pažnju stripske javnosti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x