„Bezimena“ – menjanje slike nasilja nad ženama

0

Promocija stripa „Bezimena“ strip autorke Nine Bunjevac, kroz debatu na temu kako se prikazuje nasilje nad ženama u medijima i umetnosti, biće održana u četvrtak 25. oktobra u Francuskom institutu u Srbiji.

bezimena stripblog

Promocija stripa „Bezimena“ autorke Nine Bunjevac u izdanju Sistem komiksa

Predstavljanje stripa „Bezimena“ počeće u 18 časova i trajaće dva sata. Strip je objavila izdavačka kuća Sistem komiks.

-Kako brutalna slika nasilja nad ženama utiče na javnost i žrtve nasilja? Koje su granice novinarskog izveštavanja, a koje su umetničke slobode? Nina Bunjevac hvata svoju umetničku slobodu za rogove: ona izaziva čitaoca, suočava ga s najmračnijim bezdanima ljudske duše, stavljajući ga pred košmarno ogledalo. Njen pristup je istovremeno radikalan i poetičan, navodi se na Fejsbuk stranici poziva na promociju.

Sagovornica na promociji će biti Sanja Pavlović, saradnica Autonomnog ženskog centra. Ona će govoriti i kako prevenirati nasilje etičkim novinskim izveštavanjem, i edukovanjem mladih. Govoriće i o značaju javnog istupanja žrtvi i tretiranju tema nasilja u umetničkim delima. 

Debatu će moderirati Jana Adamović, kustoskinja izložbe ONA SE BUDI/BD EGALITE. Nakon debate posetioci će moći da kupe strip i dobiju posvetu od umetnice, kao i da se detaljnije informišu o radu Autonomnog ženskog centra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x