Poslednja osveta za sedamdeset godina arizonskog rendžera

0

U Italiji je, u septembru, objavljen specijalni album u punom koloru za obeležavanje velikog jubileja, sedamdeset godina od stvaranja Teks Vilera.

poslednja osveta stripblog

Specijalno izdanje kuće Serđo Boneli Editore za Teksov 70. rođendan

Album specijalno napravljen za proslavu sedme decenije arizonskog rendžera, predstavlja veliku zahvalnicu izdavačke kuće Serđo Boneli Editore liku koji je praktično stvorio tu kuću. Scenario je napisao Mauro Boseli, a crtež je radio neprevažiđeni Đovani Tici.

U stripu pod nazivom „Poslednja osveta“ Kit spasava dečaka Pima koji je napadnut u rezervatu Navahoa. Teks zatim evocira vremena kada je, kao takmičar u Laredo rodeu, pokušavao da uzme šaku pobede od najpopularnijeg kauboja Mosa Kegana. Njihov rivalitet postao je otvoren sukob…

Kao i za sve specijalne prilike, ovaj broj će biti u potpunosti objavljen u boji. Međutim, to nije sve od iznenađenja za proslavu ovog velikog jubileja. Takođe, 695 broj redovne serije u sebi ima poklon za čitaoce, album sa Teksovim sličicama, ali i likovima drugih Bonelijevih stripova.

Šta je italijanski crtač stripova rekao o jubileju?

-To je događaj od izuzetne važnosti s obzirom na to da svedoči o uspešnom trajanju slavnog junaka iz stripa, govori o sedmoj deceniji Teksa crtač Paskvale del Vekio

Možete li nam reći šta da li se planira nešto novo u serijalu Teks Viler (nove edicije, kako će se proslaviti jubilej)?

Biće različitih načina obeležavanja godišnjice. Sigurno će biti objavljeni prigodni ‘gedžeti’, a radi se i tzv. spin-off serijal na kojem i ja sarađujem, ali o tome još ne mogu da iznosim detalje.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x