Kako su “sinhronizovane” legendarne Nindža kornjače u postavi Simić, Blam, Stojiljković i Bačić!

Mladi mutanti nindža kornjače su postale popularne u našoj zemlji animiranom TV serijom originalno snimljenom 1987. godine, ali sama serija nije bila jedini razlog njihove velike popularnosti…

legendarne ninzda stripblog

Iako je u Srbiji bilo i kasnije pokušaja sinhronizacije ove kultne serije, ipak je ona sa Nadom Blam, Đuzom Stojiljkovićem, Nikolom Simićem i Ljubišom Bačićem ostala legendarna i postala osnov za upoređivanje i drugih sinhronizacija, kasnijih serijala o Nindža kornjačama.

Međutim, Radio Televizija Beograd (danas Radio Televizija Srbije) su svojevremeno prikazali snimak načina rada na sinhronizaciji, što je veoma zanimljivo pogledati.

VIDEO:

Kada je o reč o tome koji je glumac davao kojim likovima glasove tu stvari stoje ovako – Leonarda, Rafaela i Rokstedi interpretirao je Vlastimir Đuza Stojiljković, Ljubiša Bačić je dao glas Donatelu, Splinteru, Krangu i Bibopu, dok je  Nada Blam bila Ejpril O’Nil i Irmi, a Nikola Simić je pozjamljivao glas Mikelanđelu i Sekaču.

Podsetimo se da su Nindža kornjače nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo koristi katane, a Donatelo neprevaziđeno manipuliše nindža štapom. 

Pročitajte: Da li Nindža kornjače zaista vole picu, i sve što nismo znali o ovim mutantima!

Važno je i reći, da je već u prvoj epizodi, “arhi-neprijatelj” Nindža kornjača, zapravo njihovog učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sekač), poginuo od ruke Nindža kornjača. 

Uživanje je gledati heroje našeg detinjstva kao realne ljude iz mikrofona.

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of