Strip Blog Emisija 9: Manga “Last hope”, Nikola Tesla u stripovima, “Crne misli” i superherojski žanr!

Deveta epizoda emisije Strip Blog donosi nam mnoge zanimljivosti i interesantne, ali i važne informacije iz sveta stripa…

superherojski zanr stripblog

Deveta emisija nam donosi priče o Nikoli Tesli u stripovima, domaćoj mangi “Last hope”, Frankenovim “Crnim mislima”, a sa novinarom nedeljnika Vreme Nikolom Dragomirovićem smo razgovarali o superherojskom žanru.

Pogledajte devetu emisiju: 

STRIP BLOG je serija emisija koja se bavi strip umetnošću kao fenomenom koji postoji već gotovo dva veka. U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Serija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Pogledajte prethodnu emisiju: Strip Blog Emisija 8: Zanimljivosti o Hellboy-u, ko može da podigne Mjolnir i Klubu ljubitelja stripova Sombor!

U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Emisija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of