“PLANETA STRIP: Družina”: Samo strip uzvraća udarac!

Strip umetnik Zlatko Milenković je nedavno objavio svoj strip “Planeta strip: Družina” u kojoj se nalazi kompletna epizoda “Samo stripa”.

planeta strip stripblog

Prvi albim edicije PLANETA STRIP: Družina, Format: 160x230mm, 130 gramska bezdrvna, crno belo, 72 strane + korice u koloru (sa klapnama) knjižni blok prošiven.

U ovom albumu se nalazi kompletna prva epizoda Samo stripa… uz galeriju “Prijatelji u akciji” gde su svoje crteže priložili: Darko Macan, Mladen Oljača, Filip Stanković, Franja Straka, Branislav Kerac, Emir Pašanović, Miloš Radmilac, Milivoj Kostić Kole, Obrad Popović Cho, Nataša Milenković i Esmir Prlja…

Pročitajte: “Strip sa margine”: Strip album u kojem se otkrivaju talenti regiona!

O stripu:

Milenković uspeva u uvek zahtevnom, a u nas nikad dovoljno istraženom žanru, koji se bavi autorovim težnjama da zabeleži svoju borbu sa preprekama na putu da kreira specifičnu pripovest nalik na roman toka svesti u stripu, odnosno da kreira strip za koji samo naizgled ne postoji jasan i definisan scenario, a čiji će se narativ formirati u toku rada na crtežima nadilazeći tako puko ređanje i slaganje slobodnih asocijacija i formirajući sopstveni autorski glas.

planeta strip stripblog

Glas je to koji poziva na avanturu iz fotelje, avanturu čije ishodište obećava jednu od onih priča o ljubavi prema devetoj umetnosti koju tek treba otkriti. – iz recenzije Vuka Popadića

Strip se može pronaći u striparnici Alan Ford po ceni od 450 dinara!!!

Elektronsko, domaće, izdanje već neko vreme može da se kupi za 240 dinara na “kiosku” Novinarnice:

– Izvor: Facebook profil autora

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of