“Zločini na Sanset bulevaru”: Kako je Greta Gabor postala Marlena Monro?

0

Klaudio Nici, tvorac Nika Rajdera i Masimo Bonfati su napravili strp koji je postao legendaran, a doživeo je svega tri epizode.

Prikaz stripa “Leo Palp – Zločini na Sanset bulevaru” autora Nicija i Bonfatija u izdanju Veselog četvrtka

Leo Palp je specifičan strip za izdavačku kuću Serđo Boneli Editore iz prostog razloga što je to karikaturalni humoristični strip, u stilu najboljih francuskih serijala.

Druga epizoda ovog majstorskog ostvarenja “Zločini na Sanset bulevaru” uvodi privatno njuškalo Lea Palpa u neverovatnu avanturu, jedan neočekivani slučaj vezan za Holivud i velika glumačka imena u njemu. Naime, verenik jedne mlade devojke, koja je želela da postane glumica dolazi, zbog njenog nestanka kod Palpa, sa zahtevom da je pronađe. 

Pročitajte: Leo Palp: Strah i trepet mafijaša i lupeža!

Leo Palp se tako upliće u mračne poslove, povezane sa eliksirom mladosti koji je ubrizgavan jednoj poznatoj glumici kako bi povratila svoj mladalački izgled. 

Naime, Greta Gabor (koja veoma podseća na Gretu Garbo), skrhkana zbog gubitka lepote usled svoje starosti, želi da se ubije, ali u tome je sprečava njen kućepazitelj, otmeni, nadobudni i pronicljivi Nemac. Oni zajedno pronalaze način kako da vrati Greti lepotu, ali za tako nešto su im potrebne mlade lepotice, koje čeznu da postanu popularne glumice, ali i jedan stari poznanik Lea Palpa koji je imao želju da postane filmski menadžer. 

Ovu zavrzlamu, veoma kompleksnu i zamršenu radnju rešava privatno njuškalo Leo Palp, ali on zapravo otkriva možda i najsuroviju istinu od svih, a to je, kako je zapravo Greta Garbo postala Marlena Monro (koja neodoljivo podseća na divu Merilin Monro).

Inspektor Blaža, koji je radio uvodnik za strip u izdanju Veselog četvrtka istakao je: Autor teksta Klaudio Nici opet priču locira u vreme zlatnog doba Holivuda, a ova epizoda je direktna poseta jednom od najboljih filmova poznatijih kao ‘film noir’. U pitanju je remek-delo sedme umetnosti ‘Bulevar sumraka’ genijalnog režisera Bilija Vajldera.” 

Čitavu priču prate dosetke, šale i humor koji samo Leova glava može da smisli. Takođe, veoma je važno reći da su sve scene u stripu toliko dobro urađene, da čitaocu preti bol u stomaku zbog svega što može da se vidi (naravno od smeha)…

Leo Palp je doživeo svega tri epizode koje su uradili spomenuti autori – “Nestanak Amande Kros” (2001), “Zločin na Sanset bulevaru” (2005) i “Slučaj crvene magnolije” (2007). U našoj zemlji Leo Palpa, sva tri dela, objavio je Veseli četvrtak 2009. godine, a za ove tri sveščice u boji uvodnike je pisao inspektor Blaža. Leo Palp je na engleskom jeziku doživeo i integralno izdanje.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x