“Opasna igra” i “Zaseda na snegu”: Kad kapital udari na domorodačke zemlje!

0

Dobro znamo da je Teksu Vileru i Kitu Karsonu dovoljno da dobiju poziv svog starog prijatelja, kako bi mu pohitali u pomoć.

opasne igre petface

Prikaz stripova “Opasna igra” i “Zaseda na snegu” scenariste Tita Faračia i crtača Alesandra Nespolina u izdanju Serđo Boneli Editore

Tako je bilo i u dvodelnoj priču u dve epizode “Opasna igra”, originalni broj 664. i “Zaseda na snegu”, redni broj 665. Ovo je veoma kompleksa priča koja govori o upletenosti vojnih zapovednika, jednog utvrđenja u severozapadnom Koloradu, u veoma mutne poslove koji se tiču prljavog kapitala, u vezi sa zemljom lokalnih plemena.  

Pročitajte: “Teks specijal”: Teksov upad u prljavu igru posednika!

Jedan mladi oficir, rođak bivšeg rendžera Džeka Spensera (Spenser je Teksov i Karsonov prijatelj), čuo je sve za ovaj plan i zbog toga je organizovana potera za njim i kako bi se ućutkao i kako ne bi nikome ništa rekao i time ugrozio kriminalne poslove. 

opasne igre petface

Scenarista ove epizode, čuveni scenarista Teksa Vilera Tito Faračio učinio dao je ovoj priči brzu radnju i dinamičan razvoj događaja. Nema mnogo rasprave sa Teksom, ali ni sa njegovim neprijateljima, koji se odmah odaju svojom agresivnošću i tako olakšavaju Teksu istragu. 

Crtač stripa je Alesandro Nespolino, rođen 1971. godine i koji je radio na Bonelijevim ostvarenjima kao što su Lazaruz Led, Nik Rajder, Magični veter, Adam Wild i Teks Viler. Njegov stil crtanja je veoma detaljan, a to što se radnja ove priče odvija tokom zime, još bolje pokazuje njegovo majstorstvo u radu na stripu, jer table i pored pelih predela ne izgledaju siromašno. 

opasne igre petface

Naslovnu stranicu je radio čuveni crtač Teksa Vilera, Klaudio Vila, kao što smo i navikli decenijama unazad.

Ova dva broja još uvek nisu objavljena u našoj zemlji, niti u regionu, zato je veoma zanimljivo videti šta možemo očekivati od Teksa u novijim serijalima, koje još uvek nisu u planu za objavljinje na jezicima naših naroda i narodnosti. U Italiji ne ova priča objavljena u redovnoj Teks seriji u dve standardne Boneli sceščice, sa uvodnikom strip autora Graziano Frediania.

Ova epizoda vraća u dane kada je Teks bio mlad i nagao čovek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x