The Bat-Man: First Knight – Povratak u 1939.

0

The Bat-Man: First Knight govori nam o poreklu Mračnog Viteza u godini 1939. kada se Betmen prvi put pojavio.

The Bat-Man: First Knight - Povratak u 1939.

Dan Jurgens, jedan od najvažnijih autora u istoriji Supermena, debituje u ediciji DC Black Label miniserijom The Bat-Man: First Knight, koja govori o poreklu Betmena u vremenima kada je ovaj strip junak zapravo i nastao, tj. 1939. godine. Ovo je druga Black Label miniserija posvećena Betmenovim ranim danima, uz Batman: Gargoyle of Gotham autora Rafaela Grampe.

Jurgens i crtač Mike Perkins se udružuju kako bi ispričali priču o Betmenu inspirisanu nekim od najranijih slučajeva Mračnog viteza, kroz vrlo moderan objektiv.

Godina je 1939. Svet, koji je još uvijek potresen užasima Prvog svetskog rata, na rubu je još krvavijeg sukoba, jer je fašizam u maršu i jača u najmračnijim kutovima Amerike. U tom kontekstu, u Gothamu je počela serija nasilnih ubistava, a nedavna pojava misterioznog osvetnika poznatog kao Bat-Man uzrokuje da moćnici grada žive u strahu od institucionalnog kolapsa. Svi dokazi u istrazi ubistva prkose logici: osumnjičeni su svi muškarci koji su umrli na električnoj stolici. Ali kada se Betmen suoči licem u lice s jednom od ovih bolesnih anomalija, jedva uspeva da pobegne i sačuva živu glavu, dovodeći u pitanje njegovu sposobnost da preživi u svetu koji se brutalno razvija oko njega!

Pročitajte: Novi susret Zagora i Teksa

Stvoren 1939. godine od strane Boba Kejna i Bila Fingera, Betmen je bio lik čije su avanture izuzetno obilovale pulp amosferom, a pre svega njegove prve priče, pre uvođenja pomoćnika Robina, bile su vrlo mračne i nasilne. Namera Dana Jurgensa i Mikea Perkinsa je stoga da povrate tu atmosferu, ali da nam prilču ispričaju modernijim stilom, što je sada nemoguće sa “regularnim” Betmenom jer se njegovo poreklo sve više pomeralo napred tokom godina i kao lik se razvio i evoluirao u nešto što se razlikuje od onog sa samog početka. first

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x