5 Najboljih kamea Stena Lija u stripovima

0

Pored pojavljivanja u filmovima, legenda Marvel Comics-a, Sten Li imao nekoliko zanimljivih kamea i u stripovima.

5 Najboljih kamea Stena Lija u stripovima

Publika je obožavala kameo scene Stena Lija u Marvelovim, a i mnogim drugim filmovima. Ono što mnogi ne znaju je da Sten Li takođe ima pregršt zanimljivih kameo scena i u Marvelovim stripovima. Donosimo vam pet najzanimljivijih kamea Stena Lija u stripovima.

The Fantastic Four Annual #3

Li i Džek Kirbi su se zajedno pojavili u The Fantastic Four Annual #3 kada su pokušali prisustvovati venčanju Reed Richardsa i Sue Storm. Nažalost, obojicu je izbacio niko drugi do Nick Fury jer nisu imali pozivnicu. Zaklevši se na osvetu, dvojica strip kreatora obećali su da će se obračunati u sledećem broju stripa. Geg je bio toliko smešan da je ponovo korišćen u filmu kada je Sten Li pokušao (i nije uspeo) da uđe na venčanje Reeda i Sue u filmu The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Kirbi je, nažalost, preminuo 1990-ih i nije mogao da ponovi svoju ulogu.

Pročitajte: 10 najstrašnijih ilustracija Đunđi Ita (GALERIJA)

The All New, All Different X-Men #98

Sten Li i Džek Kirbi snimili su još jedan kratak, ali smešan kameo tokom božićne priče u The All-New, All Different X-Men #98. Dok su uživali u zimskom snegu u Njujorku, njih dvojica su videli Scotta Summersa (Cyclops) i Jean Grey kako se ljube u javnosti. Prepoznajući dvoje X-Men-a, Kirbi je bacio primedbu da se takva scena nikada ne bi dogodila u vreme kada su oni bili zaduženi za stripove X-Mena. Dodajući da današnja omladina nema “poštovanja”, Li je odigrao ulopgu prgavog, starog gunđala.

New Avengers Annual #1

U ovom stripu Sten Li je bio taj koji je održao venčanje između Jessice Jones i Luke Cage-a. Ovo čak nije bio ni prvi put da je Sten venčap. Takođe je vodio venčanje Spider-Mana i Meri Džejn uživo 1987. na stadionu Shea. S obzirom na to da su Sten i njegova supruga Džoan bili u braku od 1947. godine, on je verovatno bio pravi stručnjak za brak.

Stan Lee Meets Doctor Strange #1

Početkom 2000-ih, Stan je napisao seriju jednokratnih stripova koji su sadržavali kratke priče u kojima je upoznao i komunicirao sa poznatim likovima koje je stvorio poput Doktora Dooma, Spider-Mana i Silver Surfera. U Stan Lee Meets Doctor Strange, Li je svratio u Sanctum Sanctorum svog “starog prijatelja” Doctor Strange-a u Greenwich Villageu samo da bi saznao da je Strange zapao u teška vremena. Budući da mu je trebao novac da plati stanarinu i časove pamćenja kako bi se prisetio svojih čini, Doktor Strange je pretvorio svoj dom u turističku atrakciju u kojoj se prodaju majice i lične fotografije. Od Stena Lija je zapravo traženo da plati da bi video svoju kreaciju! kamea

Captain America #600

Dok je većina kamea Stena Lija napravljena zbog smeha i zabave, jedno pojavljivanje u stripu imalo je gotovo tragičan osećaj. U priči “The Persistence of Memorabilia”, objavljenoj u Captain America #600, više ljudi je licitiralo za stvari koje su vezane za Kapetana Amerike nakon što je Cap ubijen nakon Marvelovog prvog Građanskog rata superheroja. Jedan od predmeta na aukciji je fotografija Kapetana Amerike zajedno sa 47. pješadijskom divizijom tokom Drugog svetskog rata. Na kraju tu sliku kupuje stariji Sten Li tužnih očiju koji je zapravo služio u Drugom svetskom ratu kao mladić.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x