“Pun Džak, El Jakk” – još malo, pa nestalo

0
el jakk stripblog

Ej ti!

Da, ti.

Priđi der ovamo.

Voliš strip, a?

Pročitajte: Čista desetka, ili Jubilarni 10. Ohoho! Festival u Zagrebu

Eee, tu te čekam. Pazi sad ovo – Ilija Jakovljević spremio zbirku stripova samo za tebe!

Svideo ti se „Big Rock Energy?“ Dobri ti bili „Gajzer“ i „Luzer Robo“? Oslepeo si na „Slepca“? E, pa, pripremi se, jer dolazi…

PUN DŽAK, EL JAKK!

U ovom kompendijumu se nalaze radovi Ilije Jakovljevića od 2016. godine pa do danas. Lako može da se naruči preko autorovog zvaničnog Instagram naloga @el_jakk). Cena je poštenih 800 dinara + PTT. Pretprodaja traje do 17. oktobra, nakon tog perioda više neće moći da se naruči. Svaki primerak dolazi sa potpisom i skicom iznenađenja.

O autoru:

Ilija Jakovljević rođen je 1995. u Novom Sadu, a živi i crta u Beški. Samouki autor, aktivno se bavi stripom od 2016. godine. Do sada je u samizdat varijanti objavio stripove „Vrag & Sin“, „Oktobarfest #1“, „Oktobarfest #2“, „Septička jama“, „Sataniko“, „Psiho Delija“, „PKZB Comix“, „Slepac“, „Slepac Specijal“, „Oktobarfest #1“, „Gajzer“ i „Luzer Robo“, sve u periodu 2016-2023. Najistaknutiji mu je strip serijal „Big Rock Enegry“, započet 2021. godine, koji i dalje redovno objavljuje na Instagramu na engleskom jeziku, dok srpska varijanta izlazi u onlajn časopisu „STRAVA“. 2021. godine u okviru programa ukrštenih umetničkih rezidencija u oblasti stripa između Srbije i Francuske odlazi na 2 meseca u Angulem. Njegovi radovi su do sada objavljeni u Srbiji i Rumuniji. Učestvovao je na više grupnih izložbi stripa, gde se posebno ističu „Horizons, l’exposition des auteurs en résidence Angoulême“ u Francuskoj 2021., te „CAN for Balkans“ u Belgiji, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Rumuniji i Srbiji 2022. i „Trois ans de Résidences croisées dans le domaine de la bande dessinée France-Serbie“ paralelno u Francuskoj i Srbiji 2023. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x