Novi Betmen horor strip

1

Stiže nam novi Betmen horor strip pod okriljem DC Black Label edicije.

Novi Betmen horor strip

Britanski crtač Christian Ward (Nevidljivo kraljevstvo, Black Bolt) će napisati i nacrtati trodelni horor strip, mini-seriju Batman: City of Madness, koju će izdati DC Comics pod svojom edicijom Black Label, namenjenu starijoj publici.

Batman: City of Madness predstavljen je kao horor priča u kojoj ćemo videti Betmena kako istražuje podzemlje Gotama i bori se protiv užasne verzije sebe, u stvarnosti koja podseća na “živu noćnu moru, naseljenu zlim verzijama stanovnika grada, koji su podstaknuti strahom i mržnjom“.

Ward je izjavio da je godinama želeo da napravi ovu priču i da je to “ostvarenje sna”. Zatim je objasnio: «Grad ludila je moje ljubavno pismo Batmanu i pseudo nastavak Ludnice Arkam».

Prvo izdanje Batman: City of Madness izlazi u Sjedinjenim Državama 10. oktobra 2023. godine.

Ispod je sinopsis koji je objavio DC Comics, naslovnice i neke od tabli iz prvog broja:

Pročitajte: Ko je novi Venom u Marvelovim stripovima?

„Zakopan duboko ispod Gotham Cityja, nalazi se još jedan Gotham. Ovaj Gotam je živa noćna mora, naseljena zlim verzijama stanovnika našeg Gothama, podstaknuta strahom i mržnjom koji dolaze odozgo. Decenijama je kapija između dva grada bila zapečaćena i čuvana od strane Suda sova. Ali sada su se vrata otvorila i urvnuta, zla verzija Mračnog viteza je pobegla… kako bi uhvatila i obučila svog Robina. Da bi ga zaustavio, Batman mora sklopiti neugodan savez sa Dvorom sova i njihovim smrtonosnim saveznicima… ali i da zadrži talas zlih super-zlikovaca, košmarnih verzija svojih vlastitih neprijatelja, svaki gori od prethodnog.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Djordje
Djordje
8 months ago

Da li ce ovaj strip biti izdat i kod nas? Carobna Knjiga? Fibra?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x