Satovi sa erotskim ilustracijama Mila Manare

0

Erotika sama po sebi prožima čovečanstvo od trenutka formiranja svesti kod čoveka, a to beše baš davno.

Satovi sa erotskim ilustracijama Mila Manare

Scene seksa ucrtavane su prvo na zidove pećina, kasnije na grnčariju, a nakon završetka starog veka pojavljuju se na emajliranim prikazima na tabakerama i raznim kutijama. U to neko vreme časovničari-zanatlije počeli su da iscrtavaju sllične scene na poklopce džepnih satova. satovi

Prvi satovi sa erotskim slikama pojavljuju se na džepnim modelima u 18-om veku i postaju veoma popularni. Sa poklopca, slike se premeštaju na brojčanike i to postaje svojevrsna umetnost izrade onih najboljih. Svaki brojčanik morao je biti ručno iscrtan sa upečatljivim detaljima muško-ženskih odnosa ili solo kadrova… sve u svemu erotika je postala umetnost ili je umetnost erotika, kako god želite.

Kompanija koja ima najdužu i najozbiljniju istoriju izrade satova sa erotskim prikazima je švajcarska kompanija Ulysse Nardin. Neretko su i preterivali u ovom umetničkom izrazu (primer modela Hourstriker Erotica Jarretiere ili Classic Voyeur) i te slike su pretvorili u korisne funkcije. Nastavak erotskih satova ove kompanije je novi model u okviru njihove Classic serije koji je predstavljen pre par dana u Parizu.

Ulysse Nardin Classico Manara Declic

Šta su to Manara i Declic?
Milo Manara je poznati italijanski pisac i crtač erotskih stripova, a “La Declic“ je njegov strip iz 1983. godine, koji mu je doneo svetsku slavu. Zajedničkim snagama Manara i Ulysse Nardin su izradili 3 modela kako bi proslavili 40 godina od predstavljanja njegovog romana.

Sva tri modela napravljena su u čeliku i prečnika su 40mm. Debljina satova je svega 10mm i ovo su standardne dimenzije za Ulysse Nardin Classic modele. Uz to dolazi u kalibar kućne radinosti UN-320, automatski mehanizam koji radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu od 48h.

Pročitajte: Pre invazije behu – Šokovi budućnosti

Erotika se u ova tri modela pojavljuje na brojčanicima. Bilo je neophodno par stotina sati da bi se ručno iscrtao svaki od njih i naravno obojio! Ilustrovane su 3 scene iz pomenutog romana na kojima se pojavljuje jedna ista devojka-zanosna crnka oskudno odevena…

Ovakvi satovi imaju veliku publiku i lako će Ulysse Nardin uspeti da proda svih 120 modela koliko će ih ukupno biti proizvedeno. Biće napravljeno po 40 primeraka od svakog modela. Cena jednog modela je 41.800 evra, nebitno za koji brojčanik se odlučite. Za više informacija o dostupnosti i načinu poručivanja možete kontaktirati Maestro Jewelers.

Izvor: Sat na ruci

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x