Strip Prijatelji – Majstor tetovaže

0

Predstavljamo vam kultni strip serijal “Prijatelji” autora Marka Mrvax Todosijevića, Tihomira Kovenant Kostića i Vladimira Vlapet Petkovića.

majstor tetovaze stripblog

Prijatelji je humoristički stripski serijal koji su stvorili beogradski stripari Marko Todosijević – „Mrvaks“, Vladimir Petković – „Vlapet“ i Tihomir Kostić – „Kovenant“.

Prethodni strip: Strip Prijatelji – Pa i nije baš sve tako crno

Serijal je pokrenuo Todosijević 2006. godine, u obliku samizdata-fanzina.

Strip je, između ostalog, izlagan i na redovnim godišnjim izložbama Radionice stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“ (Studentski kulturni centar, Beograd, od 2006), izložbi „Mrvaks i Prijatelji“ (Centar za likovno obrazovanje „Šumatovačka“, Beograd, maj 2012) i Prvoj godišnjoj izložbi Udruženja stripskih umetnika Srbije (Galerija „Progres“, Beograd, avgust 2012).

Više o serijalu: Ovde

Instagram: @prijatelji.official

AUTORI SERIJALA:

Marko ”Mrvax” Todosijević

Strip crtač i scenarista. Rođen u Beogradu 1980.godine gde živi i radi. 2006.godine je stvorio strip serijal ”Prijatelji. Osim rada na ”Prijateljima”, dizajnirao je postere za muzičke događaje, promo pamflete za festivale i koncerte. 

Tihomir ”Kovenant” Kostić

Scenarista, strip crtač i ilustrator. Rođen 1981.godine u Koprivnici. Nakon završenih studija preselio se u Beograd, gde živi i radi.  Radio kao dopisni novinar i ilustrator.

Vladimir ”Vlapet” Petković

Strip crtač, ilustrator i scenarista. Rođen u Beogradu, 1982.godine. Od 2006 do 2010.godine pisao je recenzije i radio intervjue za Metal magazin (kasnije web-zine) ”Metal Sound”. Od 2009.godine crta ilustracije za britanski horor magazin ”Morpheus Tales”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x