Superherojski filmovi koji su nominovani za Oskara 2023.

0

Objavljene su zvanične nominacije za Oskara 2023. godine.

Superherojski filmovi koji su nominovani za Oskara 2023.

Među nominovanima za Oskara 2023. godine našla su se i dva superherojska filma.

Marvelov Black Panther: Wakanda Forever nominovan je za pet kategorija: najbolja sporedna glumica, najbolja kostimografija, najbolja originalna pesma, najbolja frizura i šminka i najbolji vizuelni efekti.

Drugi film je DC-ijev Betmen u režiji Meta Rivsa koji je nominovan u tri kategorije: najbolji zvuk, najbolja frizura i šminka i najbolji vizuelni efekti.

Pročitajte: Najavljen kraj animea Napad Titana

Iznenađujuće je da je Betmen Meta Rivsa dobio samo tri nominacije. Film je bio komercijalni hit, a dobijao je i ogromne hvalospeve publike i kritike, ali izgleda to nije bilo dovoljno da Akademija dodeli ovom ostvarenju više nominacija, što je izazvalo buru negativnih reakcija kod publike. Prema mnogima, Betmen je zaslužio da se takmiči sa ostalim filmovima u kategorijama za najbolju kinematografiju i za najbolji film.

Naravno, može se reći da bi ljubitelji stripova trebalo da budu srećni zbog bilo kakvog priznanja Oskara koje njihovi favoriti uspeju da dobiju, s obzirom na istoriju Akademije koja je potpuno ignorisala superherojski žanr.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x