Strip Miloša Dragojevića i Pavla Bogojevića “Gnev”

0

Predstavljamo vam strip scenariste Miloša Dragojevića i Pavla Bogojevića “Gnev” koji je uvod za strip album sa kratkim pričama slične tematike.

Strip Miloša Dragojevića i Pavla Bogojevića “Gnev”

Miloš Dragojević (1983): Miloš Dragojević (1983) – Strip scenarista i pisac. Završio je osnovnu i srednju školu u Šapcu, kao i Sportsku Akademiju u Beogradu. Bavi se pisanjem scenarija za stripove, pokretač je Fejsbuk stranice „Stripom protiv Diktature“, koja se na satiričan način bavi kritikom vlasti i sistema u kome živimo. Miloš se bavi pisanjem tekstova za razne portale. Trenutno su u izradi dva strip albuma koje potpisuje kao scenarista: „Karađordje“ i „Srpski Bog“, koji će krajem godine izaći iz štampe u izdanju izdavačke kuće „System Comics“ iz Beograda.

Pročitajte: Strip “Miloš” autora Ivice Sretenovića i Miloša Dragojevića!

Pavle Bogojević (1973) – Ilustrator i strip crtač (autor) iz Srpske Crnje. Završio je osnovnu i srednju školu u Srpskoj Crnji. Bavi se ilustrovanjem i crtanjem stripova, tvorac je lika „Premijerikus“. To su kratki strip kaiševi i table koji se bave kritikovanjem vlasti na jedan satiričan i humoristički način. Strip „Krug“ koji je urađen u jednom neobičnom formatu (u krugu kako i samo ime kaže) koji se bavi prolaznošću života prvi put je video dnevno svetlo na Leskovačkoj smotri mladih strip autora a takođe će biti objavljen u „Strip Presingu“ krajem godine. Njegove radove takođe možete videti u sketchbooku „Vekovnici“ br. 14. Kratki strip „Metro“ u saradnji sa scenaristom Milošem Dragojevićem treba izaći iz štampe u izdanju krajem godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x