Planirani superherojski filmovi koji nikada nisu snimljeni

0

Neke od najzanimljivijih superherojskih priča su one vezane za filmove koji su bili planirani, ali nikada nisu ugledali svetlost dana.

Planirani superherojski filmovi koji nikada nisu snimljeni

Živimo u vremenu zlatnog doba za superheroje i superherojske filmove. Upravo je zato sada najbolji momenat da se osvrnemo na pregršt superherojskih filmova koji su bili planirani, ali nikada nisu realizovani. 

Neki od ovih neostvarenih projekata su mogli zauvek da promene tok i viđenje superherojskog žanra. Mnogi od njih su mogli da definišu žanr na neki drugi način i da dođu do statusa Mračnog Viteza, Džokera ili Osvetnika: Kraj Igre. 

U listu nisu uvršteni filmovi poput Supermena sa Nikolasom Kejdžom, Betmenom Darena Aronofskog, Spajdermena Džejmsa Kamerona, Spajdermenu 4 Sema Rejmija, jer smo o tim filmovima već pisali na Strip Blogu.

Betmen protiv Supermena

Skoro 15 godina pre Zeka Snajdera i DCEU univerzuma, scenarista filma Se7en, Endru Kevin Voker, napisao je scenario za film Asylum, u kome bi svoj bioskopski okršaj imali Betmen i Supermen. Nakon što Džoker ubije Betmenovu devojku, Betmen se sukobljava sa Supermenom jer se umešao u njegov osvetnički pohod. Nažalost, priča je bila previše mračna za to vreme, pa su iz WB angažovali Akivu Goldsmena (čoveka koji je napisao Betmen Zauvek i Betmen i Robin filmove), da unese malo vedrine i optimizma u scenario. Ipak, WB na kraju odustaje od projekta.

Fleš

2004. godine reditelj filma Blejd: Trojstvo i scenarista filma Betmen Počinje, Dejvid Gojer, usmerio je svoj fokus na stvaranje filma o Flešu. U njegovom filmu bi se našle dve verzije Fleša, Beri Alen i Voli Vest, a Rajan Rejnolds je trebalo da glumi glavnu ulogu. 2007. godine Gojer napušta projekat zbog kreativnih mimoilaženja sa studijom, a publika do dana današnjeg nije dobila solo film o Flešu.

Blejd 4

Prvobitni plan Dejvida Gojera za Blejd 3 bio je da od njega napravi postapokaliptičnu priču smeštenu u svet naseljen vampirima. Četvrti nastavak bi bio poput filma „Ja sam legenda“ Ričarda Matesona samo sa Blejdom. Uprkos tome što su prva dva filma bila hit, smatralo se da je prvobitno planirani treći deo bio preskup za snimanje i umesto toga smo dobili Blade: Trinity, kritički i finansijski promašaj. Gojer je pokušao je da vaskrsne franšizu sa svojom prethodnom idejom, ali se njegov buran odnos sa Snajpsom nakon neuspeha filma Blejd: Trojstvo preprečio i zauvek zakucao ekser u kovčeg ove franšize.

Pročitajte: 10 najskupljih superherojskih filmova svih vremena

X-Men porekla: Magneto

Još jedan projekat u koji je bio usključen Dejvid Gojer. Ovo je trebalo da bude film o Magnetovom životu u Aušvicu i logoru smrti, o tome kako je zarobljen, kako se oslobodio, te o kasnijem osvetničkom pohodu na nacistički šljam koji ga je mučio i pobio mu porodicu. Gojer je 2007. unajmljen da režira film. Projekat je na kraju odbačen zbog starosti Iana MekKelena, koji je trebalo da tumači glavnu ulogu. Film je ipak na neki način preoblikovan u X-Men: Prva klasa koji je izašao 2011. 

Helboj 3

Nakon filma Helboj: Zlatna Armija, fanovi su konstantno priželjkivali da se Giljermo del Toro i Ron Perlman još jednom udruže za treći film u franšizi. Film Helboj: Zlatna Armija ostavio je mogućnost nastavka i nekoliko priča koje su mogle biti adaptirane. Projekat je godinama visio u etru da bi se na kraju 2017. dogodio reboot sa Nilom Maršalom iza kamere. Prema rečima Del Tora, treći deo bi se usredsredio na kraj Helbojevih dana sa „srceparajućim i tragičnim“ rezultatima. Zlatna armija je zadirkivala našeg demonskog protagonista kako prihvata njegovu zlu stranu u finalu, što bi liku dodalo intrigantnu dimenziju i bez sumnje dramatičnu priču.

Supermen Džej Džej Abramsa

Henri Kevil je zamalo postao Supermen mnogo pre filma Zeka Snajdera. Džej Džej Abrams je početkom 00-ih hteo da vrati Supermena na velika platna. Taj film bi bio izvorna priča o građanskom ratu na Kriptonu, što dovodi do toga da naš junak bude poslan na Zemlju i usvojen od strane Kentovih. Odrastao bi, zaljubio se u Lois Lejn i spasio svet. Tom Veling iz Smallville-a i zvezda serije Supernatural Džared Padaleki takođe su kružili u izboru za glavnu ulogu.

Crni Panter i Vesli Snajps

Što se tiče prve adaptacije Crnog pantera, nismo mogli da dobijemo bolju od one iz 2018. godine, ali smo skoro dobili prvu adaptaciju još davne 1992. sa Veslijem Snajpsom kako glumi Vakanđanskog ratnika. Prema Snajpsu, film je inspirisan afričkim borilačkim veštinama i bio bi smešten u „veoma bogatu kulturno raznoliku atmosferu“. Projekat se nije ostvario dalje od faze pisanja, ali je barem Snajps postao ključni afroamerički akcioni glumac koji je promenio superherojski film nekoliko godina kasnije sa Blejdom. 

Zeleni Fenjer Džeka Bleka

2004. godine u Warner Bros-u su hteli da naprave komediju od Zelenog Fenjera sa Džek Blekom u glavnoj ulozi. Blej ke tih godina bio visoko profilisan glumac zbog uspeha filma Škola Roka, te je bio očigledan izbor za komedijašku verziju kosmičkog superheroja. Navodno, u filmu su trebali da se pojave i pokemon Pikaču, kao i džinovski kondom. Ipak, WB je rešio da odustane od projekta i drži se dobro oprobanih formula kada su superherojski filmovi u pitanju.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x