Stiže Veliki Teks Đovanija Fregijerija (GALERIJA)

0

Sergio Bonelli Editore predstavlja novog Velikog Teksa koga je ovaj put crtao veliki Đovani Fregijeri.

Specijalna edicija Veliki Teks, velikog formata u svom 38. izdanju donosi priču pod nazivom Dva begunca, za čiji će scenario biti zadužen Đanfranko Manfredi, autor poznat po svom dosadašnjem radu na Teksu i Magičnom Vetru, uz crtež Bonelijevog velikana Đovanija Fregijerija, poznatom po svom radu na stripovima o Dilanu Dogu i Martiju Misteriji.

Sada već istorijski serijal Teksa koji je do sada ugostio imena poput Gvida Bazelija, Magnusa, Iva Milaca i Džoa Kjuberta, Veliki Teks će premijeru novog, 38. broja imati 22. juna. 

Za Fregijerija će ovo biti veliki povratak vestern žanru, nakom to je sredinom 80-ih radio na nekim epizodama stripa Bella & Bronco. 

Sinopis epizode Dva begunca glasi:

Bili je upola razbojnik koji odlučuje da za sobom ostavi svoju kriminalni karijeru kako bi pobegao sa ženom koju voli, svojom prelepom Džozefinom. Ali, njih dvoje sa sobom nose plen bande Vejda Gormana koji ih nemilosrdno lovi. Hvatanje ovo dvoje kriminalaca posebno su primamljivi grupi nemilosrdnih lovaca na glave, sa ciljem da uzmu ogromnu nagardu za to. U svom putu ka bekstvu, putevi će im se ukrstiti sa Teksom Vilerom i Kitom Karsonom.

Pročitajte: Golconda ponovo pokreće Lunov Magnus Strip, nastavlja tamo gde je edicija stala…

Objavljene su i četiri table ovog stripa, kao i naslovnica Đovanija Fregijerija: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x