Boneli objavljuje mini serijal o poreklu Dampira

0

Od 4. maja na italijanske kioske stiže prvi deo mini serijala koji će se baviti poreklom Harlana Drake, čuvenog lovca na vampire.

Prvi deo priče o Dampirovom poreklu će nositi naziv ‘U ime sina’, a napisaće ga kreator Dampira Mauro Bozeli, dok će za crtež biti zaduženi Luka Rosi i Stefano Andreuči. Prvi deo mini serijala će biti objavljen u redovnom 266. broju serijala o Dampiru.

Priča će pratiti Harlanovog oca Draku u događajima od Tridesetogodišnjeg rata, Drugog svetskog rata i Građanskog rata na Balkanu, te njegovo upoznavanje sa Harlanovom majkom bosanskom devojkom Velmom.

Naredna tri broja, kako navodi Bozeli, osmisliće autori kao što su Majo, Alesio Fortunato, Nikola Genzianela i Mikele Kropera i istraživaće prošlost sage produbljujući neke od glavnih likova i Dampirovu mladost. Pratićemo prve podvige Harlana Drake u Bosni i Londonu, a takođe ćemo ga videti zajedno sa Teslom i Kurjakom na početku njihovih avantura kao ubica vampira.

U nastavku možete pročitati sinopis i pogledati prve table iz priče o poreklu Dampira:

Od ovog izdanja počinje saga u četiri broja koja će nas, smenom kistova nekih od najvećih dizajnera serijala, vratiti na poreklo legende: od Tridesetogodišnjeg rata do Drugog svetskog rata i građanski sukob na Balkanu, plan Drake starijeg da dobije dete ispunjen je nakon upoznavanja Velme, Bosanke… A mali Dampir odrasta uz brigu tri veoma jedinstvene tetke…

Pročitajte: Frenk Miler osniva svoju izdavačku kuću i nastavlja stripove Grad Greha i Ronin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x