Gaša Šeptrlja u novim avanturama posle 30 godina

0

Izdavačka kuća Dupuis najavila je nove avanture Gaše Šeprtlje koje će od aprila ove godine biti objavljivane u nedeljnom Spirou magazinu, tamo gde je Gaša načinio svoje prve korake.

Gaša Šeptrlja u novim avanturama posle 30 godina

Gašu Šeptrlju je 1957. godine stvorio Andre Franken i postao je jedan od najpopularnijih francusko-belgijskih strip junaka. Sada, 30 godina nakon poslednje objavljene table stripa, Gaša se vraća na velika vrata.

Kako navode u najavi na sajtu Dupuis-a, Gaša čini svet boljim, jer je nosilac pozitivnih vrednosti: humanizma, ekologije, inventivnosti, kreativnosti i, iako ga nazivaju lenjim, smotanim i bezveznim, on pokazuje svoju inventivnost i pozitivnu energiju.

Pročitajte: Glumac Pol Dejno piše strip o Riddleru, a crta ga Stevan Subić

Za realizatora novih Gašinih avantura izabran je Delaf (Marc Delafontaine), autor serijala Les Nombrils koji se mesečno objavljuje u magazinu Spirou. 

,,Misiju kreiranja ovih novih gegova i novog albuma Gaše poverili smo Marku Delafontenu (Delaf), ko-kreatoru hit serije Les Nombrils. Po njegovoj ljubavi prema serijalu, talentu, perfekcionizmu i poštovanju majstora Frankena, izbor Delafa je bio očigledan. Mark se sa strašću udubio u rad tvorca Gaše Šeptrlje, proučavajući sve periode, istražujući njegove poteze četkicom, linije mastila, upijajući svu radnu filozofiju čitajući sve intervjue koje je Franken uspeo da da u svojoj bogatoj karijeri .

Prva tabla biće objavljena 6. aprila i time će se obeležiti 65 rođendan lika. Zatim će sve nove avanture biti sakupljene i objavljene u albmum pod nazivom Povratak Gaše Šeptrlje koji će biti objavljen 19. oktobra 2022. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x