Nejtan Never, Mister No i Marti Misterija u borbi za čistiju planetu!

0

Vreme radnje je budućnost, junak je Nejtan Never, a mesto je prenaseljeni Mars kojem prete klimatske promene. U pomoć oko prevazilaženja svih izazova savremenog društva koja su se nekada činila prevaziđenim pomažu mu Marti Misterija i Mister No.

čistiju planetu stripblog

Ovaj interesantni krosover nastao je u saradnji izdavačke kuće Serđo Boneli Editore i italijanskog Ministarstva ekologije. 

Serđo Boneli Editore je izdavačka kuća koja dugi niz godina unazad (od 2013) svoje stripove štampa na sertifikovanom, ekološkom papiru i time na svoj način pomaže bitku za zeleniju i čistiju planetu, navodi se na zvaničnom sajtu izdavačke kuće.

čistiju planetu stripblog

Ovaj interesantan skup junaka iz različitih razdoblja, pojačan je prisustvom Grete Suzuki, aktivistkinje koja u svojim mladim godinama pokušava da podigne svest o značaju zdrave životne sredine. Njen lik i delu su delom inspirisani mlađanom ekološkom aktivistkinjom Gretom Tunberg i Severn Culis-Suzuki koja se proslavila 1992. godine, sa samo 12 godina, kada je ućutkala sve velikane zemlje, podsetivši ih na njihove obaveze, tokom Samita zemalja u Rio de Žaneiru.

Veoma zanimljiv način aktivizma za zelenu agendu kojoj se priključio SBE tim.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x