Nero – Novi Bonelijev avanturistički strip za stariju i zreliju publiku

0

Iz Sergio Bonelli Editore najavljuju da će 16. decembra biti objavljen novi strip serijal, Nero.

Nero je strip koji je stvorio Emiliano Mammucari, ovdašnjoj publici poznat po radu na serijalu Siročad, zajedno sa svojim bratom Matteom. Među umetnicima koji će raditi na ovom serijalu naći će se Alessio Avallone, Matteo Cremona i Pietrantonio Bruno.

Serijal je deo edicije Audače, stvorene 2018. godine i namenjene naslovima koji targetiraju stariju i zreliju publiku. Do sada smo se zahvaljujući domaćim izdavačima upoznali sa stripovima Dedvud Dik i K11 upravo iz edicije Audače.

Nero priča priču o dva ratnika, jednom Arapinu i jednom hrišćaninu, koji se bore rame uz rame da osujete pretnju koja se nadvija nad čovečanstvom, u pozadini krstaških ratova. Saga koja meša mračni i avanturistički svet srednjeg veka sa tradicijom orijentalne bajke.

Serijal će u Italiji biti objavljivan u boji, u tvrdokoričenim izdanjima dimenzija 20x30cm, a prvi broj će imati 80 stranica.

U nastavku možete pročitati sinopis i videti naslovnicu, kao i nekoliko tabli:

Pročitajte: NEJTAN NEVER I LIGA PRAVDE: Objavljene prve table i naslovnice

Dva muškarca na svojoj koži nose žig svojih opsesija. Jedan Arap, jedan hrišćanin. Oba ljudska bića. Emiliano Mammucari, ponovo uparen sa svojim bratom Mateom nakon mini serijala Siročad, sada daje život avanturističkoj sagi u nekoliko tomova. Priče naših likova kreću se u istorijskoj pozadini krstaških ratova, mešajući elemente bliskoistočnog bajkovitog imaginarija – magove, duhove, magiju predaka – sa mračnim i avanturističkim svetom hrišćanskog srednjeg veka, sa otvorenim bitkama, epskim izazovima, vođama, monasima, trgovcima ljudima i mladim paladinima u potrazi za srećom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x