80 godina Bonelijevih stripova u jednoj knjizi (GALERIJA)

Sergio Boneli Editore će 25. novembra objaviti knjigu pod nazivom Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova.

Specijalno izdanje Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova će pratiti istoriju italijanske izdavačke kuće kroz zbirku eseja i ilustracija.

Knjiga Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova nastala je u okviru izložbe Bonelijeva priča 80 godina stripova koja je trenutno aktuelna u Milanu. Knjigu je uređivao dugogodišnji saradnik izdavačke kuće, Gracijano Fredijani.

Knjiga će biti objavljena u tvrdom povezu, formata 25x30cm i na 386 strana će provesti čitaoce kroz prethodnih osam decenija izdavačke kuće. Cena za italijansko tržište će biti 40 eura i biće distribuirana u striparnicama i knjižarama 25. novembra.

Pročitajte: Kako je nastao DC-ijev Multiverzum?

Pisac Đanluiđi Boneli je 1941. godine osnovao redakciju izdavačke kuće Audace, koju je prvo vodila njegova bivša supruga Tea Bertasi, a potom njihov sin Serđo. Mali porodični biznis koji postaje veliki zahvaljujući Teksu, Zagoru, Dilanu Dogu i mnogim drugim veoma popularnim strip junacima. Osamdeset godina kasnije, Sergio Bonelli Editore je strip „Fabrika snova“ koja je osvojila generacije čitalaca. Ovo je njihova priča.

Ostavite strip komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of