80 godina Bonelijevih stripova u jednoj knjizi (GALERIJA)

0

Sergio Boneli Editore će 25. novembra objaviti knjigu pod nazivom Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova.

Specijalno izdanje Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova će pratiti istoriju italijanske izdavačke kuće kroz zbirku eseja i ilustracija.

Knjiga Sergio Bonelli Editore: 80 godina stripova nastala je u okviru izložbe Bonelijeva priča 80 godina stripova koja je trenutno aktuelna u Milanu. Knjigu je uređivao dugogodišnji saradnik izdavačke kuće, Gracijano Fredijani.

Knjiga će biti objavljena u tvrdom povezu, formata 25x30cm i na 386 strana će provesti čitaoce kroz prethodnih osam decenija izdavačke kuće. Cena za italijansko tržište će biti 40 eura i biće distribuirana u striparnicama i knjižarama 25. novembra.

Pročitajte: Kako je nastao DC-ijev Multiverzum?

Pisac Đanluiđi Boneli je 1941. godine osnovao redakciju izdavačke kuće Audace, koju je prvo vodila njegova bivša supruga Tea Bertasi, a potom njihov sin Serđo. Mali porodični biznis koji postaje veliki zahvaljujući Teksu, Zagoru, Dilanu Dogu i mnogim drugim veoma popularnim strip junacima. Osamdeset godina kasnije, Sergio Bonelli Editore je strip „Fabrika snova“ koja je osvojila generacije čitalaca. Ovo je njihova priča.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x