Kako izgleda kad se bore Spajdermen i Konan Varvarin?

0

Spajdermen ima jednu od najboljih galerija svojih arhi-neprijatelja, a najnoviji među njima je niko drugi do Konan Varvarin.

Kada je Marvel ponovo dobio licencu za objavljivanje stripova sa Konanom Varvarinom, nisu gubili vreme, već su ga brzo ubacili u aktuelni vremenski tok integrišući ga sa aktuelnim Marvelovim strip univerzumom. I to se pokazalo iznenađujuće dobro, pokazujući beskrajnu gipkost zajedničkog strip univerzuma. Junaci iz drevnih vremena kao što je Konan mogu savršeno koegzistirati s modernim Marvelovim herojima.

Tekst uključuje spojlere za Savage Avengers #20

Uz Konana se vratio i jedan od njegovih drevnih neprijatelja; Kulan Gath, moćni vrač koji je naučio da konzumira magiju drugih kroz ritualni kanibalizam. Konan se udružio sa brutalnim timom Osvetnika kako bi se suprostavili Kulan Gath-u, ali im ne ide dobro. Kulan Gath se približio upijanju moći ekstradimenzionalnog entiteta zvanog Shuma-Gorath. U Savage Avengers #20, čiji su autori Gerry Duggan i Patch Zircher, Konan je u potrazi za resusrima koji će mu pomoći u borbi protiv moćnog vrača.

Konan je trenutno smešten u starom klubu Hellfire u Njujorku, a Njujorj se u Marvelovim stripovima može nazvati superherojskom prestonicom sveta. U svom prikupljanju resursa Konan se odlučuje na to da opljačka banku, stoga nije iznenađenje kada je Konanovu pljačku banke prekinuo Spajdermen. Urnebesno je da je Konanova prva reakcija bilo pitanje da li može da kupi odelo Spajdermena, smatrajući da je to izvor njegove moći. Kada Spajdermen odbije da se odrekne kostima, Konan počinje da pokušava da ga otrgne.

Pročitajte: DC započinje novu ediciju horor stripova

Konan je zapanjen kada sazna da Spajdermenu ove moći pripadaju jer ne može da shvati zašto bi to rasipao besplatno na takav način. Njih dvojica razmenjuju filozofije, gde Spajdermen insistira da „sa velikom moći mora doći velika odgovornost“. To je ideja koju Konan glatko odbacuje, preferirajući ideju da „velikom moći dolaze velike nagrade!“ Na kraju Konan dovodi u opasnost život nevinih, kako bi odvukao Spajdermenovu pažnju i uspeo da pobegne, ali je Spajdermenu oktrio da je naoružan simbiotom, što ostavlja prostor za njihovu sledeću borbu.

Konan je možda pobegao, ali nema šanse da Savage Avengers #20 bude kraj sukoba između Spajdermena i ovog izgubljenog ratnika. Spajdermen nikada neće pustiti pljačkaša banke da se zauvek pobegne, pogotovo što je sada saznao da je Konan naoružan simbiotom. Konan Varvarin je možda pronašao saveznike među superherojima iz sadašnjosti – ali sada ima i neprijatelja.

Korišćen materijal sa portala Screenrant.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x