Strip u kome se Supermen pojavio prvi put prodat po rekordnoj ceni

0

Jedan od retkih primeraka stripa koji je svetu predstavio Supermana prodat je na aukciji po rekordnoj ceni.

Strip u kome se Supermen pojavio prvi put prodat po rekordnoj ceni

Izdanje Action Comics # 1 prodato je po ceni od 3,25 miliona dolara na privatnoj prodaji, objavila je u utorak ComicConnect, internet kompanija za aukcije i konsignaciju.

Ovom prodajom nadmašen je prethodni rekord, postavljen na aukciji iz 2014. godine, kada je ovaj isti broj prodat po ceni od 3,2 miliona dolara.

POVEZANO: Betmen #1 prodat za rekordnih $2.2 miliona

,,Ovaj strip objavljen 1938. godine zaista predstavlja početak žanra superheroja“, rekao je glavni i izvršni direktor kompanije ComicConnect Vincent Zurzolo, koji je posredovao u prodaji.

Prodavac ovog posebnog broja kupio je strip 2018. godine za nešto više od 2 miliona dolara.

Zurzolo je rekao da, iako je prvobitno objavljeno stotine hiljada primeraka, procenjuje se da danas postoji samo oko stotinak i da ih je jako malo ostalo u dobro očuvanom stanju. Rekao je da je ova kopija među najbolje očuvanim.

„Ne postoji strip koji biste mogli ceniti više od Action Comics # 1“, naglasio je Zuzorlo.

Action Comics # 1, datira iz juna 1938. godine i predstavljala je prvu priču o Supermenu. Novi superheroj, kog su kreirali pisac Jerry Siegel i umetnik Joe Shuster, nadahnuo je stvaranje novog žanra stripa i pojavio se u mnogim strip naslovima, TV serijama, kratkim i dugometražnim animiranim filmovima i visokobudžetnim filmovima tokom narednih osam decenija svog postojanja.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x