The Watchmen: Koji superheroj je bio inspiracija za stvaranje doktora Manhattna?

0

Doktor Manhattan je postao jedan od omiljenih likova izdavačke kuće DC Comics, ali je ujedno, svojim nastankom stvoren i kao jedan od najmoćnijih.

manhattana stripblog

Doktor Manhattan je veoma moćan lik iz Moorovog dela “Nadzirači”, možemo reći da je, svojim sposobnostima zavredeo veliko poštovanje, kao i da ga možemo smatrati jačim od mnogih superheroja, pa tako i od prva dva, Supermana i Batmana. 

Pročitajte: Ko će sve glumiti u TV seriji o Sendmenu

Kako navodi sajt Screenrant, inspiracija za doktora Manhattna je došla od Captaina Atoma. 

Kada je, osamdesetih godina prošlog veka, izdavačka kuća DC Comics kupila izdavačku kuću Charlton Comics, neki od likova iz te kuće, poput Questiona, Blue Beetle-a i Nightshade-a su postali deo DC-evog Univerzuma. Nakon toga, pitanje integracije ovih junaka, u novu sredinu je ostalo otvoreno. Tada su rođeni Watchmeni. Kako navodi spomenuti portal, prvo će distopijski ep Alana Moorea nastojati da predstaviti sve junake Charlton Comicsa u novim, realističnijim oblicima, međutim kasnije je odlučeno da se ipak stvore novi junaci, koji će biti inspirisani spomenutim likovima. 

manhattana stripblog

Tako je doktor Manhattan stvoren prema Charltonovom junaku Captainu Atomu. Iako je oživljavanje ovog lika u DC-ju promenilo mnogo detalja o samom junaku, originalni Atom je bio Allen Adam, tehničar koji je u naučnoj nesreći potpuno atomiziran. Kasnije se reformiše kao Captain Atom, heroj nuklearnih sposobnosti. 

Svakako, kasnije je Manhattan postao lik kod kojeg će se pronaći mnoštvo sposobnosti karakterističnih Supermanu, Shazamu, Thoru i ostalim junacima…

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x