#HumaniStrip za Branislava Bokana: Somborčevi i Talajićevi radovi na licitaciji za pomoć dečaku!

0

Akcija Humani strip se nastavlja, ovoga puta za pomoć trogodišnjem dečaku Branislavu Bokanu.

branislava bokana stripblog

#HumaniStrip posle male pauze, još jednom je u akciji! Ovaj put pomažu nam legende, Marko Somborac i Dalibor Talajic, koji su donirali svoje potpisane radove za pomoć trogodišnjem Branislavu Bokanu, obolelom od cerebralne paralize.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, licitirajte i osvojite grafiku Dalibora Talajića rađenu za strip “A Monster’s Tale” inspirisanu Frankenštajnom i dva rada Marka Somborca, koji sami govore za sebe.

Somborac: https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Fabrika-pokreta/Potpisani-Blic-stripovi-Marka-Somborca/98245221?fbclid=IwAR04vNSEV8wakBwiAHBnkMolsAyiReOmw5gK_Ve8VJ45tuanP4odLhgrFT4

Talajić: https://www.limundo.com/kupovina/Humanitarne-akcije/Fabrika-pokreta/Grafika-Dalibora-Talajica-Frankenstajn-A-Monsteri-/98245349?fbclid=IwAR1nIvIylIEE2saK9TL2-1EkljJq48-KFxgXal8IQaQMHwfawZKZibygx0Y

Branislavu je ustanovljen hidrocefalus jos u majčinom stomaku. Prve komplikacije nastaju sa prvim epi-napadom samo nekoliko meseci posle rođenja, nakon čega je na magnetnoj rezonanci dodatno ustanovljen agenezis korpus kalosum, odnosno delimični nedostatak neuronske veze (mosta) između leve i desne hemisfere mozga, piše na sajtu organizacije Budi human.

branislava bokana stripblog

Detetu je ubrzo urađena operacija mozga, tokom koje neurohirurg u Bratislavi nije želeo da ugradi šant, već napravio takozvani komunikacijski otvor. Branislav je nakon toga neko vreme napredovao, međutim vrlo brzo se javlja pritisak u glavi koji niko od lekara i fizioterapeuta sa kojima je dete bilo u kontaktu nije registrovao. U julu 2018. godine, on pada u komu i slede dve operacije na mozgu, jedna za drugom, tokom kojih mu je ipak ugrađen šant. Sve vreme je konstantno imao epi-napade koji su stabilizovani tek nedavno, uvođenjem novog leka u terapiju.

Odlaskom na kontrolni pregled u rehabilitacioni centar za dečiju cerebralnu paralizu u Novom Sadu, počinje novo poglavlje u Branislavljevom malom životu i konstantno svakodnevno vežbanje sa ciljem da se stanje deteta prvo dovede na pozitivnu nulu, pa da se tek onda krene u ozbiljniji napredak. Njegova borba tek sad počinje. Intenzivna kognitivna i fizikalna terapija mora se sprovoditi svakodnevno.

Tokom kontrolnog pregleda kod neurologa u Novom Sadu ustanovljeno je da dete ima cerebralnu paralizu, kvadriplegiju. On ne vidi, ne govori, ne može da hoda i slabo komunicira sa spoljašnjim svetom, ali zato ume da se smeška, stidi i obožava muziku. Omiljene reči su mu “ljubav” i “bravo”.

Branislavu su neophodna sredstva za fizikalne terapije, za lečenje u banjskim uslovima, za specijalističke i kontrolne preglede u zemlji i inostranstvu, kao i za troškove smeštaja u toku rehabilitacija van mesta stanovanja.

Pomozimo Branislavu da uz intenzivnu terapiju, sa pravim stručnjacima, ostvari sve svoje kognitivne i fizičke potencijale, da prohoda i počne da se raduje životu!

Za Branislavljev najznačajniji korak! Budimo humani!

Pomozimo Branislavu!

 Upišimo 912 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human912 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000795188-06

 160600000079555084
IBAN: RS35160600000079555084
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x