“Strip sa margine 2”: Važno je da su i manje poznati autori u prvom planu!

0

Maleni, plavi dečkić ponovo je pored svih poznatih junaka i strip serijala iz kolekcije koju ima na raspolaganju uzeo da čita nešto domaće i nešto manje poznato.

Novi broj “Stripa sa margine” donosi mnoštvo različitih priča, od slobodnog viđenja istorijskih događaja od strane autora, životnih priča, rađenih najistančanijim stilom francuskih novela, preko “Nakaza prirode”, adaptacije popularnih pesama u strip formu, pa sve do satiričnih i kritičkih priča društvene realnosti i karikaturalnih ismevanja odnosa u društvu.

Pročitajte: “Strip sa margine”: Strip album u kojem se otkrivaju talenti regiona!

Stilovi se razlikuju od priče do priče, ali se razlikuju i jezici. “Strip sa margine 2” donosi, kao i prvi broj, potpuni pluralizam jezika sa prostora bivše Jugoslavije, dakle ništa nije prevođeno i svaki jezik, dijalekt i izgovor je ostao netaknut u ovom strip izdanju.  

-Sada smo sazreli kao redakcija i u ovom, izdavačkom smislu, te ćemo vam ponuditi mnogo dobrih stripova u mnogo boljem izdanju nego što je to bio prvi broj (a mi smo vam veoma zahvalni za popularnost prvog broja koji se i sada doštampava i na svoj podršci koju ste nam pružili), stoji u redakcijskom tekstu ekipe Strip Bloga koja je priredila ovo izdanje.

Posetite STRIP BLOG SHOP: OVDE

U ovom broju se nalaze radovi Korine Hunjak, Zorana Aladžića, Miloša Dragojevića, Ivice Sretenovića, Srđana Jerkovića, Ismeta Erdića, Novice Milivojevića, Filipa Andronika, Nikole Gotića, Zorana Jovičića i radovi učenika škola stripa.

strip sa margine 2 stripblog

Pročitajte: “Ibrahim Coyle: Iznureni grad”: Kada gradom prošeta privatnik bez morala!

Predstavljeni su neafirmisani autori, kao i strip autori koji su manje poznati čitalačkoj publici. Predstavljeni su i radovi učenika škola stripa, što je veoma važno, da se prvi koraci u svetu ove umetnosti nađu pod pritiskom prese i svetlom izloga u striparnicama, od samog početka rada i vežbe.

Ovu jedinstvenu naslovnicu uradio je umetnik Aleksandar Anđelković iz Leskovca.

“Strip sa margine 2” dolazi u A4 formatu u izdanju Presinga i Strip Bloga, na recikliranom papiru i u crno-beloj tehnici.

POGLEDAJTE I OVO: 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x