Manga “Napad titana” se završava na proleće 2021.

0

Popularna manga “Napad titana” svoj epski završetak doživeće ovog aprila nakon skoro 12 godina objavljivanja, najavljuje Kodansha Comics.

Manga “Napad titana” se završava na proleće 2021.

Ljubitelji mange “Napad titana” konačno će saznati kako se priča završava kada poslednje poglavlje izađe ovog aprila. Serijal je kreirao Hađime Isajama, a debitovala je u septembru 2009. godine na stranicama časopisa Bessatsu Shonen. Od tada je objavljen u mesečnim nastavcima i prikupljen je u 32 toma u izdanju Kodansha Comics. Priča je adaptirana i u popularnu anime seriju koja je debitovala 2013. godine.

Radnja ove mange smeštena je u prostor naseljenih mesta koja su ograđena sa tri vrste zidina, poređanih u koncentrične krugove. Prvi zid, Maria visok je 50 metara, drugi je Rouse visok 60 i Sheena zid visine 70 metara. Vreme odvijanja radnje je 845. godina, tokom koje naprasno jedan od titana koji terorišu sve one koji se nađu izvan zidina, probije prvi red odbrane, bedem Maria. Ovo je napravilo opštu pometnju u naseljima iza tog zida, a mnogi ljudi su nastradali. Među nastradalima je bila majka jednog od glavnih junaka ovog serijala, mladog Erena, koji dobija poriv da se pridruži vojsci, već tada dobro organizovanoj u borbi protiv opakih titana. 

POVEZANO: Manga koja se vinula u nebesa na leđima Ttitana! (VIDEO)

Bleeding Cool izveštava da će poslednje poglavlje mange “Napad titana” biti objavljeno u majskom izdanju časopisa Bessatsu Shonen Magazine, koje će izaći 9. aprila. 34. i poslednja prikupljena knjiga biće objavljena 9. juna. Uskoro ćemo takođe videti i kraj anime serijala.

Isayama je u prošlosti govorio o svojoj borbi da završi mangu i ispoštuje rokove i da na zadovoljavajuć način završi priču. U izjavi objavljenoj uz najavu završetka mange, Isaiama je rekao da već oko osam godina govori da će priča biti gotova za tri godine. „Prošlo je jako dugo vremena, ali nadam se da možete ostati sa mnom do kraja.“, rekao je. Dodao je da mu uredništvo nikada nije naložilo da proteže svoju priču, već je umesto toga žurio da je završi. „Daću sve od sebe da poslednje poglavlje učini da vam bude drago što ste čitali mangu svo ovo vreme.“

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x