Serija Konstantinovo raskršče se “uveliko sprema”!

0

Jedan interesantan post objavljen je danas na Facebook stranici Dejana Stojiljkovića.

serija strip blog

Danas je u toku dana na Facebook stranici Dejana Stojiljkovića postavljen post – na slici Dejan Stojiljković, iza njega natpis “Firefly productions” (koja radi seriju), a u opisu posta piše: “Serija “Konstantinovo raskršće” se uveliko sprema. Očekujte neočekivano.”

Stojiljković je seriju najavio još u oktobru 2019. godine, u postu na Facebook-u je napisano: “Eto, konačno možemo da najavimo. Seriju producira “Firefly Production” koji trenutno snima serije “Tajkun” i “Klan”, adaptaciju romana u scenario radi moj dragi kolega Đorđe Milosavljević, a snimaće se sledeće godine. Serija će imati 10 ili 12 epizoda.”

Strip “Konstantinovo raskršće” koji je doživeo tri nastavka nastao je na osnovu istoimenog romana Dejana Stojiljkovića. Strip su crtali Aleksa Gajić, Dragan Paunović. 

Proleće 1944. godine, Niš, antički Naisus, poprište je mračnih i misterioznih događaja. Neko u noći masakrira nemačke vojnike, i upravnik grada, bavarski plemić Oto fon Fen rešen je da se suoči sa surovim ubicom za koga kruže glasine da nije od ovoga sveta i koga meštani nazivaju čudnom, nepoznatom rečju vampir. Istovremeno, Hitlerov lični izaslanik SS major Hajnrih Kan dolazi u Niš da pronađe Konstantinovo raskršće, zbirku oružja Konstantina Velikog u kojoj je prema predanju pohranjen mač iskovan od klina kojim je Hrist proboden na raspeću. I Nemanja Lukić, četnički oficir u tajnoj misiji dolazi u grad, rešen da obavi zadatak koji mu je poveren – a to je još jedno ubistvo. Na raskršću istorije i raskršću blatnjavih i krvavih balkanskih puteva, sva trojica će posegnuti za tajnama koje ne smeju biti otkrivene i spoznati sopstvenu sudbinu u ratu kakav se ne pamti i u potrazi koja donosi večno prokletstvo. Samo jednom od njih suđeno je da spozna pravu istinu, stoji na sajtu Delfi.rs.

Uskoro pišemo sa više informacija…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x